hola

ple_marc_2014_8656Ajuntament - Ple Municipal

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha tancat l'exercici 2013 amb un romanent de Tresoreria de 7,4 milions d'euros, tal i com es va donar compte ahir en el Ple de la Corporació local corresponent al mes de març. Tot i aquest superàvit, l'equip de Govern va deixar clar que aquests diners no els pot fer servir, per ara, per fer pagaments o per incrementar la despesa.

La situació de liquiditat de l'Ajuntament de Santa Perpètua continua sent el principal problema econòmic, tot i que les dades que es desprenen del tancament del pressupost del exercici 2013 indiquen que s'està en el bon camí de la recuperació econòmicfinancera, segons va afirmar el regidor d'Hisenda, Manel Llord.

Llord va subratllar que l'Ajuntament té pendent de cobrament d'altres Administracions i organismes dependents i de particulars 14,4 milions d'euros, dels quals 6,2 milions corresponen a l'any 2013 i 7,6 milions d'euros a exercicis anteriors. Per la seva part, l'Ajuntament deu 4,7 milions d'euros.

L'empresa municipal Mogoda Serveis ha tancat l'exercici 2013 amb un resultat positiu de 294.000 euros que anirà destinat a cobrir el dèficit acumulat d'exercicis anteriors. Aquest resultat positiu va ser destacat per l'oposició.

El regidor d'Hisenda, Manel Llord, va assegurar que l'Ajuntament ha tancat el pressupost de 2013 amb un superàvit de 7,4 milions d'euros però va deixar clar que aquesta no és la quantitat de diner efectiu de que disposa el Consistori. Llord va destacar que el pagament a proveïdors es fa ara a 90 dies d'acord amb els criteris establerts per la llei actual i que s'està complint el Pla d'ajust. També va destacar que la ràtio de deute viu, en criteris de tutela financera, es troba al 42% de la seva capacitat, cinc punts per sota que al tancament del 2012.

El Ple va aprovar per unanimitat l'inventari de 2013 i amb l'abstenció dels 5 regidors del PSC es va aprovar un reconeixement extrajudicial de crèdit per valor de 93.746,90 euros, corresponent a factures de serveis dels mesos de novembre i desembre. Manel Llord va lloar el sistema implantat per l'Interventor municipal pel registre de factures i la tramitació posterior que, va dir, ha eliminat les factures al calaix.

Foto: Imatge del ple de març / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault