hola

Expo riera de CaldesMedi Ambient - Riera de Caldes

La recuperació de la riera de Caldes des del punt de vista ambiental, paisatgístic i social és un objectiu de primer ordre de l'Ajuntament de Santa Perpètua, segons va explicar l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, el 21 de març durant la inauguració de l'exposició Passat, present i futur de la riera de Caldes a Santa Perpètua. La mostra es pot visitar fins al 30 de juny a l'Espai 3 de La Granja.

L'exposició repassa en divuit plafons la història, les actuacions i la vinculació de la riera al municipi. La mostra coincideix amb el projecte de restauració i millora de la riera de Caldes, que impulsa la Regidoria de Medi Ambient. La primera fase, que ja està en marxa, consisteix en el manteniment i conservació de les rieres de Caldes, de Polinyà i de Santiga. La intenció és recuperar la capacitat hidràulica de desguàs en cas d'avingudes i millorar les funcions ambientals i ecològiques. Durant aquests treballs, s'han retirat tres camions de deixalles, més de trenta tones de residus. A més, s'han retirat arbres morts i vegetació exòtica i invasora.

La segona fase es centrarà en la riera de Caldes, en un tram de 2,5 quilòmetres que va des de l'AP7 fins al pas sota la carretera N152a. En aquesta fase es crearan àrees fluvials amb microhàbitats aquàtics que permetin incrementar la biodiversitat, ordenar els accessos a la llera i entre altres marcar un camí que travessarà la llera a l'alçada del parc Municipal balisat i un gual amb forma de passera que permetrà el pas per sobre de la riera.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, va destacar la recuperació de la riera de Caldes, va felicitar la Regidoria de Medi Ambient i va recordar que el projecte coincideix amb el treball intens de diversos municipis de l'eix de la riera de Caldes per col·laborar en promoció econòmica.

El tinent d'alcalde de l'Àrea de Territori, Joan Mestres, va afirmar que "cal treballar perquè el futur de la riera sigui molt millor i recordi el passat".

La regidora de Medi Ambient, Carme Araque, ha explicat que s'ha realitzat feina però que "encara queda molt per fer" i va detallar que durant dos anys es realitzaran treballs de manteniment. Així mateix, va informar que la segona fase del projecte, que començarà a l'hivern, consistirà en la revegetació d'aquest espai.

La inauguració de l'exposició es va completar amb una xerrada sobre la riera de Caldes, a càrrec de Marta Benages.

Foto: L'exposició es pot visitar a l'Espai 3 de La Granja, Espai Cultural / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault