hola

panrico_20131014_8071Actualitat - Panrico

La Direcció de Relacions Laborals de la Generalitat i la cúpula del sindicat CCOO, majoritari a la fàbrica de Panrico Santa Perpètua, forçaran la celebració d'un referèndum entre tota la plantilla de Panrico a Catalunya, supervisat per la Inspecció de Treball. La consulta es fa per conèixer l'opinió de tota la plantilla sobre la mediació i la vaga, que fa més de cinc mesos que dura.

La proposta de la Generalitat té tres punts: desconvocar la vaga, paralitzar els judicis, reduir el número d'afectats per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de 154 (per als anys 2013 i 2014, segons fonts de CCOO) a 94 persones. Aquí s'inclouen els 30 ja acomiadats. I aplicar un expedient temporal de sis mesos, mentre es torna a posar a punt la fàbrica. L'empresa accepta tots els punts.

Hores d'ara, no coincideixen les posicions del comitè de vaga de Panrico i de la direcció de CCOO. Des del sindicat es reconeix que les dues postures són legítimes però que calia fixar posicions i fer-les públiques a l'opinió pública. CCOO subratlla que la mediació va ser reclamada pel comitè d'empresa i que hi ha sobre la taula una proposta sobre la qual cal establir una fulla de ruta per concretar-la i realitzar un referèndum entre la plantilla. Reconeix als treballadors que la seva mobilització ha provocat una situació inusual com és la negociació d'una part d'un ERO signat i en aplicació.

El secretari d'Acció Sindical i Política Sectorial de CCOO de Catalunya, José Cachinero, ha explicat que com a organització CCOO necessitava posicionar-se davant dels treballadors de Panrico, els seus afiliats i l'opinió pública sobre el procés negociador que s'està produint.

Cachinero no ha volgut entrar en la proposta que ha fet la Generalitat com a mediadora i apunta que alguns treballadors sembla que no volen que es voti, però que segons l'acord ha arribat el moment.

El secretari d'acció sindical i política sectorial ha destacat que l'ERO de Panrico és de nivell estatal i que ara s'està negociant l'afectació sobre només la fàbrica de Santa Perpètua i que això semblava impossible fa uns mesos.

José Cachinero ha demanat als treballadors que la possibilitat de negociació real que s'està produint ara ha estat possible gràcies a les seves mobilitzacions.

En els propers dies, es preveu conèixer quan es produirà el referèndum sobre la mediació i la vaga a Panrico Santa Perpètua que forçaran la Direcció de Relacions Laborals de la Generalitat i la cúpula del sindicat CCOO. Aquest mitjà no ha pogut contactar amb cap membre del comitè d'empresa.

0
0
0
s2sdefault