hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

ArbresMedi Ambient - Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua està elaborant un catàleg d'arbres patrimonials amb l'objectiu de protegir aquells exemplars que individualment o com a conjunt d'arbres es considerin d'especial interès. Aquesta idea va sorgir del Consell Municipal de Medi Ambient i ara s'han començat a fer les fitxes.

La previsió municipal és fer el catàleg en els propers mesos i aprovar-lo aquest 2014. La Regidoria de Medi ambient ha explicat que els arbres i arbredes d'un municipi formen part del seu patrimoni, del seu paisatge i es troben fortament arrelats en l'imaginari col·lectiu i en les vivències personals dels seus ciutadans. Però en el cas de Santa Perpètua, fins ara no es trobaven protegits per cap figura legal, ni municipal, ni d'àmbit supramunicipal. L'objectiu d'aquest catàleg és preservar aquest patrimoni seleccionant aquells arbres i les arbredes més significatives del terme municipal i incorporant-los a un Catàleg Municipal.

Un arbre d'interès local és aquella planta llenyosa que destaca dins el municipi per una o varies característiques de tipus biològic (espècie, mida, edat, etc.), paisatgístic, històric, cultural o social i que prèviament ha estat catalogat i declarat com a tal. Aquestes característiques el fan mereixedor de formar part del patrimoni cultural i natural i implica que sigui d'interès públic la seva protecció i conservació.

Foto: Parc de soledad Gustavo / L'informatiu

0
0
0
s2sdefault