hola

S'obre la convocatòria per participar al vídeo institucional del 8M
26 Gen 2021 13:02S'obre la convocatòria per participar al vídeo institucional del 8M

Les regidories d’Igualtat i Comunicació fan una crida a la ciutadania que vulgui participar al vídeo commemoratiu del Dia de la Dona (8 de març).

Es tracta d’un audiovisual que protagonitzaran dones [ ... ]

Societat
IMAGE
“Continuo jugant a Playmobils com quan era petita, però ara d’una altra manera”
Fa sis anys va personalitzar el seu primer click de Playmobil i des de llavors no ha deixat de fer-ho. Des de músics com Freddy Mercury o Amaia a personatges de pel·lícula com Forrest Gump o Tor [ ... ]

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha establert una estratègia conjunta en la lluita contra la Covid-19, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, l’Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica, basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus.

Aquesta actuació preventiva tindrà lloc entre els dies 1 i 5 de desembre i està dirigida a la ciutadania del municipi de més de 14 anys. Les proves consistiran en la realització de tests ràpids d’antígens amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

La realització de les proves es farà de dimarts a dissabte de la setmana vinent, en horari de 9 a 14 hores i de 15 a 19 hores a l’edifici de la Biblioteca, amb accés des del Museu, a la plaça de l’Era.

Per tal d'intentar fer el procés més ràpid i agilitzar les proves, Ajuntament i Salut han assignat dies concrets per a la ciutadania en funció dels diferents barris i zones del municipi. Així, dimarts 1 de desembre, es podrà fer la prova el veïnat del barri de Can Folguera; dimecres 2 de desembre, la ciutadania de Can Taió; dijous dia 3, els veïns i veïnes dels barris de Mogoda, Santiga, La Creueta i Can Filuà; mentre que el divendres 4 de desembre s'adreça a la ciutadania de Centre Vila i la Florida, i el dissabte dia 5, al veïnat de Mas Costa i a aquelles persones que no s'hagin pogut fer la prova el dia que els hi tocava.

Per facilitar el tràmit de la realització de la prova, és important que tothom porti la targeta sanitària. Salut comunicarà mitjançant SMS els resultats, que també es podran consultar a la plataforma La Meva Salut.

El Departament de Salut convida a la població a participar activament en aquestes proves, que han de servir per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes persones no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

 

Les proves han de servir per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres 

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha recordat que les dades de la pandèmia al nostre municipi són preocupants. “Tenim un índex de risc de rebrot molt alt i per aquest motiu les autoritats sanitàries de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament hem decidit organitzar, els propers dies, aquest cribatge massiu a la ciutadania de Santa Perpètua, realitzant el test ràpid, amb una mostra del nas, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet i que permet tenir el resultat en poques hores”, ha detallat la primera edil.

“Com alcaldessa faig una crida a tota la ciutadania, a totes les comunitats, per a que participeu en aquest cribatge massiu. Mentre més proves es realitzin, més possibilitats tindrem d’aturar la covid-19 i lluitar amb més eficiència contra el virus. Ens hi va la salut. Fem-ho per nosaltres i les persones estimades”, ha conclòs Isabel Garcia.

 

Foto: tests ràpids d’antígens com els que es realitzaran a Santa Perpètua / Josep Cano

 

0
0
0
s2sdefault

Aquesta mitjanit ha finalitzat la fase 3 de desescalada a tota Catalunya i ha entrat en vigor la «nova normalitat». La Generalitat va aprovar ahir un decret en què s’estableixen les bases del que anomena fase de represa i que s’ha iniciat només 24 hores després que el govern estatal donés llum verda a l’entrada a la fase 3. A partir d’ara, l’executiu català regula aquesta etapa amb totes les competències, deixant sense efecte les mesures de l’estat d’alarma i aixeca totes les restriccions de mobilitat a Catalunya.

Hi haurà una fase de transició fins al 25 de juny, durant la qual s’aplicaran els aforaments del 50% en interiors i del 75 en exteriors. A partir d’aquesta data, no es marca un percentatge de capacitat sinó que la distància física de seguretat a l’interior dels locals ha de ser de 2,5m2 per persona i a l’exterior d’1,5m

La mascareta serà obligatòria al transport públic i quan no es pugui mantenir la distància de seguretat. Es poden celebrar reunions familiars i activitats socials, sempre que no es generin aglomeracions, és a dir, no es pugui mantenir la distància física interpersonal de seguretat. Els parcs infantils poden obrir sense oblidar les recomanacions de les mascaretes i la distància.


Foto: Lús de mascareta segueix sent obligatori a la via pública si no es pot respectar la distància / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

L’Ajuntament obrirà la temporada d'exposicions amb una producció pròpia sobre la Covid-19 a Santa Perpètua, que donarà el tret de sortida a la Festa Major 2020. L’exposició vol recollir les vivències de la ciutadania al llarg d’aquest període de confinament decretat pel govern amb la finalitat de conèixer com s’ha afrontat el tancament obligatori a les diferents llars: en família, entre veïns, des de la solitud...

Per tal de poder recopilar informació, l’Ajuntament fa una crida a la ciutadania per col·laborar aportant tots aquells materials que tinguin a veure amb aquest llarg període. Fotografies, objectes significatius, videos, pancartes dels balcons, dibuixos o manualitats dels infants, idees casolanes... tot serà benvingut, classificat i integrat a l'exposició.

El material es pot lliurar al Museu Municipal o a l'arxiu

A banda, la Regidoria de Cultura publicarà al Facebook: Art i Història un breu formulari que podreu omplir explicant quines han estat les vostres sensacions, emocions, percepcions o pensaments sobre la situació viscuda. També es poden enviar vídeos explicant tots aquests aspectes. 

Les persones interessades a lliurar material per a l'exposició podrà fer-ho físicament al Museu Municipal amb cita prèvia en horari de dilluns a divendres de 14.30 a 20h o enviant un mail a museu@staperpetua.cat. També es pot lliurar el material digitalment a arxiu@staperpetua.cat
 
 
0
0
0
s2sdefault