hola

Esquerra ha proposat al govern municipal 47 mesures de xoc per fer front a la crisi sanitària, social i econòmica derivada de la Covid-19. Les mesures estan dividides en tres grans àrees: via pública, serveis socials i atenció ciutadana. El Grup Municipal Republicà creu que «és el moment de sumar»
La formació explica en un comunicat que «l’objectiu és no deixar ningú enrere» i afegeix que . dins d’aquest pla de xoc s’inclouen accions que afecten a tots els actors socials del municipi (comerciants, gent gran, joves, entitats, educació...) i a tota la ciutadania de Santa Perpètua. “La ‘nova normalitat’ suposa un repte a curt, mig i llarg termini, i hem de tenir capacitat de resposta”, assegura la portaveu del Grup Municipal Republicà, Montserrat Vinyallonga.

Per fer front a la situació de vulnerabilitat, Esquerra aposta per activar una línia d’ajuts puntuals i amb circuits més ràpids, informar d’ofertes laborals a través del web de l’Ajuntament, fer cursos de formació i també oferir un paquet d’ajuts o subvencions a les persones emprenedores. La formació assegura que en el cas de la gent gran, aquesta crisi "ha demostrat la necessitat que té el nostre municipi d’una residència pública per a la gent gran. En aquest sentit i com ja portem anys reclamant, instem al govern a iniciar ja els tràmits per disposar-ne d’una en el menor temps possible»

Esquerra també reclama apostar pel comerç local, pels autònoms i per les PiMEs del municipi. La formació demana permetre una major ocupació de la via pública per tal de mantenir les distàncies de les terrasses dels bars que recuperin l’activitat, així com per a d’altres comerços que ho demanin sempre que ho permeti el respecte a veïns i veïnes de l’entorn.

També proposa subvencionar o flexibilitzar les taxes municipals anuals, la creació de campanyes de suport i promoció al comerç local, i la possibilitat de promocionar-se a través de publicitat gratuïta a l’Informatiu.

En el cas de les persones autònomes i PiMEs, proposa la tramitació d’ajudes, flexibilització de terminis fiscals i bonificacions en les taxes municipals. A més de crear un cens de persones autònomes amb una xarxa de suport mutu i donar un servei d’assessorament de viabilitat.


El Grup Municipal Republicà també pensa que s’ha de remodelar el pressupost de la Festa Major d’enguany i destinar-lo a activitats culturals que es puguin fer al llarg de l’any, així com garantir una programació cultural diversa i extensa pel municipi.

En el camp de l’educació proposa complementar les actuacions que s’impulsin des de la Generalitat, "per tal de garantir que cap infant es quedi al marge de les iniciatives que s’impulsen des de qualsevol àmbit" i reclama continuar desenvolupant el Projecte Educatiu de Ciutat, «que ara més que mai, té una importància cabdal per tal de posar en valor l’educació no formal i tot l’entorn educatiu més enllà dels propis centres».

Per últim Esquerra manifesta que «en totes les crisis socials i econòmiques les dones sempre acaben sortint més desfavorides, per aquest motiu proposem crear una línia d’ajuts i recursos específics per dones».


Taula de treball

Esquerra interpel·la a la urgència de configurar una taula de treball conjunta per fer front a la crisi de la Covid-19 i al procés de recuperació
La formació en un comunicat explica que fa setmanes reclama la creació d’una taula de treball conjunta entre els diferents grups polítics del municipi i d’altres agents com entitats o l’associació de comerciants, amb l’objectiu de concretar les mesures que calen prendre davant la crisi de la Covid-19 i durant el procés de retorn a la recuperació. Esquerra també celebra que s’hagi treballat de forma conjunta en un pla de xoc que ja ha aprovat el Ple de la Corporació. Montserrat Vinyallonga, portaveu d’Esquerra recalca que ”aquest pla de xoc és una bona notícia, un primer pas. Ha de ser viu, no es pot quedar aquí. Seguim trobant a faltar suport al PEC, més mesures per la gent gran o una visió sobre la comunicació multicultural per arribar a tots els habitants del municipi, entre d’altres”.


Foto: Imatge d'arxiu del grup municipal republicà / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus