hola

 

El Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) considera que els fets al voltant de la situació d'ermergència sanitària s'expliquen "d'una manera molt adulta i complexa". Així ho han explicat en un manifest que han donat a conèixer. "El Govern no ens està donant respostes concretes sobre la nostra situació acadèmica i no sabem quan podrem tornar a les classes ni com tiraremel curs endavant. Estem preocupades pels nostres estudis i amb molts dubtes i ens sembla queno es té en compte el nostre punt de vista sobre el confinament" indiquen. 

I és que des de que es va decretar l'Estat d'alarma els centres educatius romanen tancants i els infants i joves troben a faltar explicacions "de cara a les nostres circumstàncies educatives o adaptades als més petits". 

Estem preocupades pels nostres estudis i amb molts dubtes

El document posa de manifest que els infants i joves se senten "abandonats" i expliquen que estan preocupats pel seu futur i per com afectarà la situació al curs escolar i al proper. El manifest també indica que "el professoratestà fent tot el possible per ajudar-nos, però moltes vegades no entenen la responsabilitat quetenim els infants i adolescents d’aprendre per nosaltres mateixos. Això provoca que ens sentimangoixades i confuses". Per als mestres el CNIAC demana "cohesió" perquè "en aquesta situació és de vital importànciaque usin tots els mètodes per ajudar-nos a comprendre aquests conceptes nous que se’nsdificulten". Des d'aquest organisme també es posa de manifest el volum de feina per part d'alguns centres educatius i consideren que les tasques no estan adaptades a la situació "ja que son enviades seguint la idea que s'ha d'avaluar com si estiguéssin a l'aula". 

Malgrat aquestes consideracions, els membres del CNIAC també manifesten que els infants i adolescents han pogut trobar coses bones del confinament com ara nous gustos i aficions i també indiquen que han après a passar temos amb ells mateixos. 

Els infants i joves també lamenten que no s'hagi tingut en compte als infants entre els 2 i 7 anys per a les sortides al carrer i alerten que "el confinament pot afectar en el desenvolupament físic ipsicològic dels més petits i s’ha de vetllar per la seva salut". 


Al CNIAC hi ha dos representants del municipi, Jara Egea i Jordi Gómez.

 

Foto: imatge d'arxiu dels membres locals del CNIAC / Jara Egea

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus