hola

El primer dia de repartiment de les mascaretes a les farmàcies ha registrat una elevada afluència de persones i ha col·lapsar el sistema informàtic durant el matí i també aquesta tarda.

Els serveis tècnics de la Generalitat van resoldre la incidència a dos quarts de tres de la tarda, però va tornar a caure poc abans de les cinc segons ha explicat el farmacèutic local Jaume Guillem. Cada farmàcia disposa, en inici, de 450 unitats gratuïtes i n'entregarà una per persona i targeta sanitària.
Jaume Guillen ha demanat als perpetuencs que no tinguin pressa per acudir a buscar-les i no col·lapsin els establiments per prioritzar les persones més vulnerables que les necessitin o hagin d’anar a treballar.

Jaume Guillen ha explicat que durant la primera hora d'aquest dilluns es van dispensar a Catalunya 144.000 mascaretes, fet que va originar que el sistema es col·lapsés, Guillem també va explicar que mentre va estar col·lapsat el sistema no es va poder dispensar tampoc cap medicament. 

Cada farmàcia disposa, en inici, de 450 unitats gratuïtes

Jaume Guillen ha expressat que no s'ha de trencar el confinament només per anar a recollir les mascaretes i demana que només s’adrecin aquests primers dies a les persones que realment ho necessitin ja sigui perquè son vulnerables o han d’anar al metge o treballar.

El farmaceutic també ha comentat que la mascareta és d’un sol ús i que només evita contagiar a d’altres persones si nosaltres són portadors del virus però no evita que nosaltres ens contagiem. 

Les farmàcies recomanen que la ciutadania no col·lapsi els establiments per prioritzar les persones més vulnerables i laboralment actives alhora d’anar a recollir la mascareta que lliura de manera gratuita la Generalitat de Catalunya, a través de les farmàcies.


Foto: Farmàcia Guillen durant els primers dies de l'estat d'alarma / Josep Cano 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies - Especial Coronavirus

El Consell d'alcaldes de la FSM agraeix la professionalitat, escalf i compromís dels sanitaris durant el coronavirus
El Consell d'alcaldes de la FSM agraeix la professionalitat, escalf i compromís dels sanitaris durant el coronavirus29 Maig 2020 16:07 - Redacció

El Consell d’Alcaldes de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) s’ha reunit aquesta setmana per videoconferència [ ... ]

L'1 de juny es torna a reactivar la zona vermella
L'1 de juny es torna a reactivar la zona vermella28 Maig 2020 12:31 - Redacció

    L'Ajuntament tornarà a activar la zona vermella a partir de l'1 de juny després que [ ... ]

L'Hospital de Mollet segueix sense cap ingressat amb Covid-19
L'Hospital de Mollet segueix sense cap ingressat amb Covid-1928 Maig 2020 12:23 - Redacció

L’Hospital de Mollet segueix a dia d’avui i des de fa una setmana sense cap persona ingressada en [ ... ]