hola

La Generalitat ha posat en marxa un ajut, en forma de prestació econòmica, de fins a 2.000 euros per a les persones treballadores autònomes –persona física-, que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació com a conseqüència dels efectes del coronavirus en la seva activitat econòmica, i sempre que figurin d'alta en activitats de les que les autoritats sanitàries han decretat el tancament i no disposin d'altres fonts alternatives d'ingressos.

L’accés a aquest ajut, segons ha informat la Regidoria de Comerç, s’aconsegueix mitjançant l’acreditació de pèrdues econòmiques en el mes de març 2020 en comparació amb el mes de març 2019. Les persones autònomes que faci menys d’un any que estiguin donades d’alta al RETA, la comparació es farà amb la mitjana de facturació mensual des de l’alta al RETA.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies atorgarà aquest ajut pel procediment de concurrència no competitiva fins a l'exhauriment de la partida pressupostària que s'hi destini, i serà incompatible amb qualsevol altre ajut destinat a la mateixa finalitat. El ajuts es poden demanar telematicament a través del web del departament de Treball. El termini finalitza el 5 de maig.


Foto: S'ha obert una línia d'ajuts a persones autònomes afectades per coronavirus / Josep Cano



0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus