hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Les farmàcies s’han convertit també en un punt d’informació sobre el coronavirus i durant aquests dies han rebut un allau de trucades de la ciutadania.

El farmacèutic Jaume Guillen, de la Farmàcia Guillen (avinguda de Barcelona, 2) explica que ha estat «una bogeria» i que el telèfon "no para de sonar" i afegeix que «és una situació complicada i estressant però que és el nostre rol i la nostra feina». Les consultes són sobre la pròpia malaltia i per si disposen de mascaretes, gel hidroalcohòlic i guants.

Les farmàcies són establiments que es mantenen oberts  perquè són de primera necessitat. Guillen ha volgut donar un missatge de tranquil·litat perquè l’abastiment de medicaments està garantit. Davant aquesta crisi sanitària la farmàcia ha adoptat mesures tant per protegir als treballadors i treballadores com als i les pacients. A banda de les mesures d’higiene ha instal·lat a cada mostrador una mampara de metacrilat i ha establert un espai de seguretat per atendre la ciutadania.

Jaume Guillen ha expressat que disposar de mascaretes, gel hidroalcohòlic o guants "és una missió impossible". A més, ha informat que des de la Farmàcia Guillen han estat elaborant gel i que feien uns 15 litres diaris però que ja han esgotat l’alcohol que tenien disponible.

El farmaceutic ha destacat que en tot cas "el gel no susbtitueix a l’aigua i sabó" i el mes recomanable rentar-se les mans amb aigua i sabó per mantenir una bona higiene. Jaume Guillem ha expressat que esta sent dies complicats, però que tenen la responsabilitat d'estar en primera línia i ha afegit que el més important són els pacinets. També ha destacat la feina que estan fent les farmàcies de Santa Perpètua.

Quatre farmàcies dispensen a domicili

D'altra banda, la Regidoria de Salut Pública ha informat que hi ha farmàcies de Santa Perpètua que dispensen medicaments a domicili en funció del personal del que disposen. Aquests establiments són: Farmàcia La Creueta (avinguda de Santiga), Farmàcia Relat (Rambla), Farmàcia Rico (avinguda Tres) i la farmàcia Torroella ( l'Avinguda Setze)

Foto:Farmàcia Jaume Guillen / Jaume Guillen

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Isabel Garcia:
Isabel Garcia: "Quan acabi la crisi sanitària continuarem apostant i potenciant el comerç local"09 Abr 2020 13:27 - Marta Hiraldo

  L’Ajuntament de Santa Perpètua continuarà fent campanyes de promoció del comerç local [ ... ]

El CAP Santa Perpètua romandrà obert divendres Sant i dilluns de Pasqua
El CAP Santa Perpètua romandrà obert divendres Sant i dilluns de Pasqua09 Abr 2020 12:57 - Marta Hiraldo

L’Institut Català de la Salut ha anunciat que el CAP Santa Perpètua obrirà demà divendres 10 d’abril [ ... ]

El pagament del bus urbà i del transport de l'àrea de Barcelona es restitueix a partir de demà
El pagament del bus urbà i del transport de l'àrea de Barcelona es restitueix a partir de demà09 Abr 2020 12:32 - Redacció

El transport urbà de Santa Perpètua i el transport urbà public a l’Àrea de Barcelona restitueix [ ... ]