hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Un total de 18.486 electors estan convocats aquest diumenge 26 de maig a les urnes en aquestes eleccions municipals i europees. Santa Perpètua disposarà de setze seccions electorals, 33 meses i nou col·legis electorals situats als centres cívics La Creueta, El Vapor, La Florida, Can Folguera, Can Taió i Mas Costa, el Casal d’Avis de la plaça de la Vila i les Escoles Bernat de Mogoda i La Florida. Els col·legis obriran a les 9 del matí i tancaran a les vuit del vespre.

Per col·legis, el Centre Cívic El Vapor, amb tres seccions i cinc meses, és el que presenta el cens més alt amb un total de 2.832 electors, seguit del Centre Cívic Can Taió, amb dues seccions i quatre meses, amb 2.720. Per la seva part, el col·legi de l’Escola La Florida, amb una secció i dues meses, registra el cens menor amb 985 electors, seguit del Centre Cívic La Creueta, també amb una secció i dues meses i 1.234 electors, segons dades del Departament d’Estadística i Població de l’Ajuntament de Santa Perpètua.

La mesa única de la secció 14 al col·legi del Centre Cívic Can Folguera és la que presenta un nombre més elevat d’electorat amb un total de 764, mentre que la A de la secció 13 del Centre Cívic Mas Costa és la que té el cens més baix, amb un total de 411 electors.

La ciutadania escollirà els 21 regidors que formaran part de l'onzena Corporació democràtica. Als comicis, hi concorren un total de nou partits:Santa Perpètua en Comú, Esquerra Republicana-ARA-Acord Municipal, Partit dels Socialistes de Catalunya, Ciutadans, CUP-Amunt, Junts per Catalunya, Partit Popular, Federación Republicanos i Vox, que es presenta per primer cop.

En aquestes eleccions municipals, quatre candidatures estan encapçalades per dones. L’alcaldessa, Isabel Garcia, encapçala la candidatura de Santa Perpètua en Comú; Pol Altayó, la d’ERC i Juan Albalat, la de Ciutadans. Tots tres repeteixen com a caps de llista. La resta de formacions estrenen candidats. Pere Garcia encapçala la del PSC; Bienve Navarro, la de la CUP; Luis Blanco, la del PP; Mercè Humet, la de Junts per Catalunya; Pilar García, la de Federación Republicanos; i Javier Cabezuelo, la de Vox.

Servei d'autobús gratuït a la Florida

Amb l’objectiu de facilitar l’accés als col·legis electorals, l’Ajuntament de Santa Perpètua ha anunciat que tornarà a posar un servei d’autobús urbà gratuït a l’abast de l’electorat del barri de la Florida durant la jornada del 26 de maig.

El vehicle circularà entre les 9.30 hores i les 13.30 hores i les 16 i les 20 hores, i aproparà el veïnat al centre cívic i l’Escola La Florida amb un total de tretze parades situades a l’avinguda Tres, a les places Central i Terminal, al carrer de la Baronia i a les avingudes Vuit, Nou, Setze i Disset.

Eleccions Europees

La Unió Europea celebra també aquesta setmana les seves eleccions al Parlament. Més de 427 milions de persones dels 28 estats membres estan cridades a les urnes entre aquest passat dijous 23 de maig i el diumenge per decidir el futur de la UE.

Els diputats al Parlament Europeu són escollits cada cinc anys. Aquesta institució és l’única assemblea parlamentària multinacional del món i l’única institució de la Unió Europea escollida directament pels ciutadans que representa els interessos dels ciutadans de la UE en l’àmbit europeu.

Els electors escolliran 751 diputats tot i que aquest nombre podrà reduir-se a 705 si, com està previst, el Regne Unit marxa de la Unió el 31 d’octubre. Cada estat membre escull un nombre de representants en funció de la seva demografia. Espanya tria 54 eurodiputats. La ciutadania podrà votar una de les 32 candidatures que s’hi presenten.


Foto: Col·legi electoral de l'Escola Bernat de Mogoda en les darreres eleccions municipals / L'Informatiu

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els serveis informatius finalitzen la cobertura especial després de més de 16 hores de seguiment informatiu
27 Mai 2019 01:22 - Cesca MejíasEls serveis informatius finalitzen la cobertura especial després de més de 16 hores de seguiment informatiu

Els serveis informatiu de Ràdio Santa Perpètua i de l'Informatiu clouen la cobertura especial Eleccions [ ... ]

Un  47% de l'electorat ja ha votat a les 18 hores
26 Mai 2019 18:25 - Estrella NúñezUn 47% de l'electorat ja ha votat a les 18 hores

El percentatge d'electors que ha anat a les urnes fins a les 18 hores a Santa Perpètua se situa en [ ... ]

Compte enrere per les eleccions municipals
24 Mai 2019 10:44 - RedaccióCompte enrere per les eleccions municipals

Quinze dies de campanya han omplert d’actes i xerrades el municipi organitzats pels diferents partits [ ... ]