hola

Nou prototips de vehicles elèctrics construïts per alumnat de formació professional disputaran aquest dissabte 8 de juny l’ElectroCat 2019 en el traçat urbà del Recinte Firal durant la sisena edició d’aquest certamen anual que organitza l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.

A més de les diferents proves, el Consistori ha previst activitat paral·leles per amenitzar la tarda i el sorteig entre les persones assistents a l’acte d’un patinet elèctric.

Nou equips formats per alumnat de cicle superior d’Automoció participen en aquesta edició i es disputaran els diferents premis que preveu l’organització que són millor projecte, millor disseny en ergonomia i estètica, a més dels tres vehicles que rebin més puntuació en el global de les proves. Enguany hi participaran per primera vegada l’Institut Andreu Nin, d’El Vendrell; i l’Institut Mollet del Vallès, de la localitat veïna. Un any més, també hi prendran part el Centre Tècnic Vallès, de Les Franqueses; el Centre d’Estudis Roca i Monlau Estudis Professionals, de Barcelona; l’Escola Tècnica de Girona; l’Institut Castellarnau, de Sabadell; i l’Institut Palau Ausit, de Ripollet, a més de l’equip amfitrió del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) de Santa Perpètua. La jornada de dissabte preveu diferents proves per avaluar les prestacions, les característiques i el disseny dels nou prototips de vehicles construïts per l’alumnat. Així, realitzaran les proves d’eslàlom, de rampa i de resistència al rodament, a més de dues tandes de vint minuts al traçat urbà del Recinte Firal i el passeig de la Florida amb parada per fer un canvi de bateries.

Les proves de l’ElectroCat tindran lloc entre les quatre i les set de la tarda i es complementen amb un programa d’activitats paral·leles entorn a la temàtica del vehicle elèctric que contribuiran a amenitzar la tarda. Així, l’aparcament de l’edifici de Desenvolupament Local acollirà propostes per a la ciutadania com un simulador de motocicleta, un scalextric gegant, proves d’equilibri amb un monocicle elèctric i un simulador de bolcat de vehicle. A més, a partir de les 18 hores, els grups de batuka de l’Escola Municipal de les Arts (EMA) animaran amb els seus ritmes les activitats.

A més, l’Ajuntament sortejarà un patinet elèctric. Les persones que vulguin participar al sorteig s’han d’inscriure a la recepció de l’edifici de Desenvolupament Local el mateix 8 de juny entre les 16 i les 18.15 h i ser presents durant el sorteig, que tindrà lloc després del lliurament de premis de l’ElectroCat, a les 19.30 hores al Recinte Firal.

Avui, jornada de verificacions

Prèviament, els equips participaran en la jornada de verificacions, que tindrà lloc aquest divendres 7 de juny, durant la qual es duran a terme la presentació dels projectes, les verificacions administratives, tècniques estàtiques, dinàmiques i ergonòmica i estètica i podran realitzar una nova sessió d’entrenaments lliures.

Els equips ja van tenir l’oportunitat de fer rodar els vehicles al traçat de l’EletroCat durant els entrenaments lliures celebrats el 27 de maig. L’organització ha destacat el bon treball realitzat per l’alumnat i augura un certamen amb molta qualitat. També ha destacat que, malgrat que majoritàriament els equips estan formats per homes, una dona pilotarà el vehicle de l’equip Monlau i que l’Escola Tècnica de Girona també incorpora una dona al seu equip.

L’objectiu de l’ElectroCat és impulsar entre els estudiants de formació professional el desenvolupament i la implementació de projectes per dotar-los de coneixements i competències específiques a l’entorn del vehicle elèctric. El certamen vol esdevenir una plataforma per a la capacitació i promoció de personal tècnic especialitzat en vehicles de tracció elèctrica que donin cobertura a les necessitats sorgides d’aquest nou model de mobilitat.

L’ElectroCat 2019 compta amb la col·laboració d’Alstom, Bosch, Circuit de Barcelona, Electric GT, Electromaps, CIM UPC, Gremi de Tallers de Reparació i Venda d’Automòbils i Recanvis de Sabadell i Província, Karting Cardedeu, Mavilor, Tempel Group, Tecnobee, Som Mobilitat i La Perpetuenca


Foto: Imatge de la passada edició / Manel Cuesta

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 La creació d’empreses cau un 29% al primer semestre
26 Oct 2020 09:57 - Redacció La creació d’empreses cau un 29% al primer semestre

Durant el primer semestre del 2020, un total de 70 societats mercantils han iniciat operacions a l’àmbit [ ... ]

El Club de la Feina reobre el servei presencial amb cita prèvia
26 Oct 2020 09:49 - RedaccióEl Club de la Feina reobre el servei presencial amb cita prèvia

L’espai Club de la Feina de la Regidoria de Desenvolupament Local ha reobert les seves portes a les [ ... ]

Grup Subirats tanca el cicle productiu amb la integració de dues granges porcines catalanes
23 Oct 2020 11:36 - RedaccióGrup Subirats tanca el cicle productiu amb la integració de dues granges porcines catalanes

L'empresa perpetuenca Grup Embotits Subirats i Nutrex Pinsos han creat la societat Cria Responsable [ ... ]