hola

La Regidoria de Desenvolupament Local ha obert les inscripcions per a dos nous tallers de fabricació digital a l’espai municipal SPMakers.

Les formacions s’adrecen al col·lectiu de persones desocupades i permetran l’adquisició de les habilitats necessàries per treballar en ocupacions de nova creació. “Aquests tallers donen l’oportunitat de tastar les tecnologies relacionades amb la Indústria 4.0 i que les empreses del territori ja estan incorporant en els seus processos de treball”, han assenyalat des de Desenvolupament Local.

El primer taller titulat Introducció a la impressió 3D: dissenya amb Tinkercad s’iniciarà el 7 de maig i ofereix l’oportunitat d’aprendre a dissenyar en 3D a partir d’aquest senzill software online gratuït. Durant la formació, s’explicaran els conceptes bàsics per la creació i edició de formes en 3D i s’experimentarà de forma pràctica amb una impressora 3D.

El segon taller començarà el 23 de maig sota el títol Aprèn a tallar i gravar amb làser amb Rhinoceros 2D i donarà a conèixer les eines de dibuix 2D adequades per la fabricació de peces en fusta, metacrilat i cartró amb una talladora i gravadora làser professional.

La durada de cada taller és de quinze hores i cal estar donat d’alta com a demandant d’ocupació. Les inscripcions ja es poden realitzar des d'aquest enllaç. Les places són limitades i s’assignaran per ordre d’inscripció. Per a més informació, cal adreçar-se al correu electrònic spmakers@staperpetua.cat o al telèfon de Desenvolupament Local 93 544 61 63.

D'altra banda, també s'han obert les inscripcions a una sessió introductòria a la realitat virtual, que tindrà lloc el 20 de maig. El taller s'adreça a persones en situació de desocupació i tindrà lloc de 9.30 a 13.30 hores. L'objectiu és donar a conèixer les tecnologies disruptives de la realitat augmentada i la realitat virtual, en l’entorn industrial i del manteniment industrial. Les inscripcions són gratuïtes.

L’espai SPMakers, situat a la plaça del Treball número 1, i va obrir les seves portes al 2017 amb l’objectiu de promoure la fabricació digital entre les empreses i professionals del territori i per dotar a les persones de les capacitats necessàries per desenvolupar-se en el nou model conegut com a Indústria 4.0.


Foto: maquinaria de SPMakers / Desenvolupament Local

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]