hola

Més de 300 persones van passar l’any 2018 per l’espai de fabricació digital municipal SPMakers per participar en diferents actuacions i accions, organitzades per la Regidoria de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Santa Perpètua, relacionades amb la divulgació i demostració del potencial de la tecnologia digital i accions formatives d’iniciació i d’especialització en diferents àmbits, com el disseny 2D-3D, la fabricació additiva-subtractiva i la tecnologia làser.

La Regidoria també ofereix en aquest espai suport a la realització de projectes de fabricació digital.

La Regidoria de Desenvolupament ha manifestat que l’equipament ha tornat a l’activitat després de les darreres festes i ha avançat que durant l’any es programaran sessions gratuïtes adreçades a empresariat i treballadors d’empreses, i altres destinades a persones desocupades i a demandants de millora de feina.

Desenvolupament Local ha explicat que a l’Espai SPMakers també s’hi realitzen des del darrer trimestre de l’any passat sessions de formació i divulgació de realitat virtual i augmentada, en el marc del projecte Indústria 4.0 a la Riera de Caldes. L’objectiu que ha marcat la Regidoria és apropar el coneixement d’aquestes noves tecnologies i oferir formació capdavantera en aquest espai municipal de fabricació digital i de tecnologies 4.0. En aquestes sessions, s’ofereix una primera aproximació dels nous perfils professionals que s’estan creant en les empreses que estan adaptant les seves tecnologies a la indústria 4.0.

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va obrir l’any 2016 aquest equipament, que disposa d’impressora 3D de tecnologia DPF, de talladora làser i de vinil, d’escàner 3D, de fresadora digital, de dotació informàtica i de programari. L’objectiu de l’espai SPMa­kers és contribuir a l’acceleració i la implantació de tecnologies 4.0 a les empreses, la formació, el reciclatge i l’especialització de professionals així com la sensibilització per despertar les vocacions industrials.


Projecte Indústria 4.0 a la Riera de Caldes

L’espai SPMakers està situat a la planta baixa de l’edifici del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) i s’inscriu en el projecte municipal Indústria 4.0 a la Riera de Caldes, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a través dels Projectes Innovadors i Experimentals 2018 i amb la col·laboració de CIM-UPC. Aquest espai de formació i fabricació digital està a disposició de totes aquelles empreses, persones autònomes i professionals interessades a realitzar prototips de peces en impressora 3D, fresadora digital, talladora de vinil o talladora làser.

L’horari d’aquest equipament municipal és de dilluns a dijous de 9 a 13 hores i de 15 a 18 hores, tot i que, com destaca la Regidoria, cal demanar cita prèvia a través del web https://industria40.rieradecaldes.com/espai-spmakers.html.


Foto: 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]