hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Unes 120 persones es podran beneficiar de les noves accions de formació i ocupació que iniciarà properament l’Ajuntament de Santa Perpètua en el marc del programa Treball als barris del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

El Consistori ha rebut una subvenció de 526.695,71 euros per dur a terme noves edicions dels dispositius d’inserció laboral Engega’t i Dones Competents, dues accions d’aprenentatge integrat i tres actuacions ocupacionals, mitjançant les quals contractarà un total de disset persones.

L’edició del programa Treball als barris que executarà aquest any l’Ajuntament preveu dues accions que combinen formació i ocupació. Es tracta, per una banda, de l’acció d’aprenentatge integrat de jardineria urbana sostenible, per a la qual es seleccionaran nou persones en situació d’atur, i l’actuació ocupacional de Conservació i manteniment de parcs, jardins i espais verds per a la qual es preveu la contractació de set d’aquestes nous persones per un període de nou mesos. D’igual manera, es durà a terme una formació a nou persones desocupades sobre Manteniment i reparacions bàsiques en edificis i espais públics i la posterior contractació per un període de mig any de sis d’aquestes persones en l’actuació Auxiliars de manteniment de la via pública i equipaments.

El Consistori també durà a terme una tercera actuació ocupacional, mitjançant la qual contractarà tres agents de suport socioeducatiu a la infància i la joventut. En el marc d’aquesta convocatòria, també es contractarà una persona tècnica que coordinarà el conjunt de les accions ocupacionals d’aquest programa.

Inscripcions als dispositius Dones Competents i Engega’t

Un total de 45 joves i quaranta dones es podran beneficiar també aquest any dels dispositius d’inserció laboral Engega’t i Dones Competents, que el Servei d’Ocupació de Catalunya subvencionarà a través del programa Treball als barris. El programa Engega’t s’adreça a joves aturats del municipi menors de 30 anys i pretén facilitar el contacte amb el món laboral a través d’accions dissenyades a mida de les seves necessitats. També preveu la possibilitat de pràctiques en empreses. Pel que fa a Dones Competents, ofereix un itinerari modular, flexible i adaptat a les necessitats i característiques de cada usuària i inclou assessorament, orientació, formació, suport en la cerca activa i pràctiques a empreses mitjançant convenis de col·laboració. Les persones interessades a participar en aquests dispositius, es poden adreçar a la Regidoria de Desenvolupament Local.

Aquesta és l’onzena edició que l’Ajuntament rep subvenció d’aquesta convocatòria del SOC, que s’adreça als municipis que han estat beneficiaris de la Llei de barris. L’import d’aquest ajut ha anat augmentant els darrers anys pels bons resultats obtinguts. El 2015, es va situar en 337.963 euros; el 2016, en 415.594,27 euros, el 2017, en 439.364,01 euros, mentre que a la convocatòria d’enguany, aprovada a finals de 2018 per executar aquest any 2019, Santa Perpètua es beneficiarà d’una subvenció de 526.695,71 euros. Treball als barris subvenciona el 70% de les actuacions.


Foto: Participants al dispositiu Dones Competents / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El mes d'agost tanca a Santa Perpètua amb 59 aturats més que al juliol
13 Set 2019 10:41 - RedaccióEl mes d'agost tanca a Santa Perpètua amb 59 aturats més que al juliol

Santa Perpètua de Mogoda ha tancat el mes d'agost amb un total de 1.421 persones aturades inscrites [ ... ]

Desenvolupament Local organitza noves formacions
05 Set 2019 16:10 - RedaccióDesenvolupament Local organitza noves formacions

El Servei de Desenvolupament Local organitza noves càpsules de millora de les competències instrumentals [ ... ]

La plantilla de Volpak s'ha mobilitzat pel salari i contra els acomiadaments
17 Jul 2019 10:08 - RedaccióLa plantilla de Volpak s'ha mobilitzat pel salari i contra els acomiadaments

Les treballadores i treballadors de l'empresa Volpak, situada al polígon industrial Can Vinyalets de [ ... ]