hola

Els municipis que formen l’Eix de la Riera de Caldes van tancar l’any 2017 amb 3.462 empreses, 42 més que fa un any, que apleguen, entre persones treballadores assalariades i autònomes, un total de 48.805 llocs de treball, segons ha informat la Regidoria de Desenvolupament Local.

Aquestes xifres suposen un increment anual pel que fa al nombre d’empreses de l’1,2%, superant els valors comarcals registrats (+1%) i especialment els catalans (+0,7%). Pel que fa als llocs de treball, un total de 41.798 són de persones assalariades i 7.007 són autònomes. En aquest cas, la tendència també és positiva, i el 2017 es va tancar amb un 3,4% més de llocs de feina que l’any anterior. Malgrat aquestes dades, el Departament ha assenyalat que encara no s’ha recuperat el teixit empresarial ni els llocs de feina que s’aplegaven en aquest territori abans de la crisi.

En el cas de Santa Perpètua, el municipi compta amb 931 centres de treball i 13.068 llocs de treball assalariat, que representen una disminució de la indústria, amb deu companyies menys que fa un any, i un creixement en empreses de comerç i distribució i serveis personals i hostaleria, que sumen un saldo positiu interanual.

La Regidoria ha destacat que a l’Eix de la Riera de Caldes hi ha domiciliades un 7,9% d’empreses que es dediquen a activitats d’alt contingut tecnològic. El percentatge és superior al valor del conjunt de la província de Barcelona, on se situa en el 4,9%. Aquestes dades representen en persones assalariades vuit punts més que a la província. En canvi els autònoms que es dediquen a activitats d’alt contingut tecnològic són lleugerament inferiors en aquest territori, format pels municipis de Caldes de Montbui, la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sent­menat i Santa Perpètua.

Desenvolupament Local ha lamentat la temporalitat de l’ocupació, que a l’Estat Espany­ol l’any 2017 es va situar en més del 90% de la contractació i en el cas de Catalunya en el 87%. El Departament ha indicat que “la societat segueix sense recuperar-se de la crisi, ja que la desigualtat està augmentant” i ha afegit que “malgrat el creixement del PIB, l’atur de llarga durada i la precarietat estan deixant profundes cicatrius”.


Foto: Polígon industrial Can Bernades-Sobirà / Joel Mesas 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]