hola

Santa Perpètua disposarà de tres punts més de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics, que entraran en servei al mes de gener de 2018.


Aquests punts de recàrrega formaran part del Pla estratègic d’infraestructura de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya 2016-2019 (PIRVEC). A més, des d’ara, tota la xarxa pública existent es podrà operar amb qualsevol de les targetes emeses per les corporacions locals que gestionen les estacions, segons ha informat la Generalitat. La Regidoria de De­senvolupament Local ha explicat que els nous punts estaran ubicats al costat del CREVE (Centre de Recursos del Vehicle Elèctric) en el marc d’un projecte de gestió sostenible de l’edifici.

Catalunya disposarà de 39 punts més de recàrrega a la seva xarxa de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics, que entraran en servei els propers mesos i que ampliaran fins a 126 el nombre de punts de recàrrega amb accés públic operatius i propers a la xarxa bàsica viària catalana.

La Generalitat, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), ha destinat 514.750 euros a incentivar i desplegar la instal·lació d’aquestes estacions. La gestió anirà a càrrec dels corresponents ajuntaments o corporacions locals.

Els emplaçaments que s‘han prioritzat cerquen garantir la mobilitat obligada que es produeix majoritàriament entre municipis de la mateixa província. Així, resten coberts la major part de desplaçaments dins les comarques de Tarragona i de Girona.

Des de l‘ICAEN també s’ha destinat 200.000€ a ampliar la xarxa de recàrrega accelerada, que permet càrregues de 120km en una hora, però que esdevenen interessants com a càrregues d‘oportunitat, alhora que tenen uns costos de gestió i operació molt més baixos. Així, més de 25 estacions amb 50 punts de recàrrega addicionals s‘ubicaran properament en uns 12 municipis de Catalunya.

Aquest creixement pretén garantir la demanda de mobilitat interurbana dels ciutadans, de manera que tinguin la seguretat que podran disposar d’estacions de recàrrega ràpida quan facin desplaçaments llargs pel territori en vehicle elèctric.


Foto: Vehicle elèctric en el punt de recàrrega al costat del CREVE / Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]