hola

La Regidoria de Desenvolupament local organitzarà el dijous 29 de juny la presentació de Task Force 4.0, una iniciativa de l’Espai de fabricació digital SPMakers que vol ajudar a les empreses a accelerar el seu procés de transformació cap a la Indústria 4.0 a través d’assessorament i acompanyament per part de tècnics especialistes.

En aquesta jornada, a més d’explicar a les empreses de la Riera de Caldes les accions a les quals tindran suport, també hi haurà exposició de casos d’èxit en la implantació de diferents tecnologies 4.0 a càrrec de diverses empreses. Es tracta d’un seguit de bones pràctiques ja executades en realitat augmentada i màquines intel·ligents.

En una primera fase, el Task Force 4.0 realitza una anàlisi i definició de pla d’acció cap a la Indústria 4.0, ajudant a detectar oportunitats i identificant les tecnologies més adients en cada cas. En una segona fase, es dóna suport i acompanyament especialitzat durant el període d’implantació tecnològica inicial i orientació en la presa de decisions durant aquest procés de canvi. A més a més, es posa a disposició de les empreses participants d’un Banc d’empreses proveïdores de solucions tecnològiques 4.0, ubicades principalment al nostre territori.

Durant els mesos de maig i juny s’han programat sessions de presentació i iniciació a les tecnologies que s’ofereixen a l’Espai de fabricació digital SPMmakers. Aquest nou equipament compta amb un impressora 3D, un fresadora digital i una talladora làser, i programari específic de disseny 3D.

Fins ara  s’han dut a terme diferents sessions que han realitzat grups de persones aturades, d’usuaris del servei de Desenvolupament Local, que estaven participant en programes o accions formatives. Primer han fet sessions introductòries per conèixer en funcionament de les màquines i programari informàtic i després han dissenyat diferents objectes i peces  que han fabricat amb la impressora 3D i la talladora làser. Han participat un total de 40 assistents.


Foto: Aula SPMMakers / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]

L'atur es redueix en un 1,3% al mes de febrer a Santa Perpètua
18 Mar 2024 09:36 - RedaccióL'atur es redueix en un 1,3% al mes de febrer a Santa Perpètua

El febrer ha finalitzat amb 1.228 persones desocupades a Santa Perpètua, 16 menys que al mes de gener [ ... ]

El Netclub rep més de 2.700 visites durant l’any 2023
04 Mar 2024 11:43 - RedaccióEl Netclub rep més de 2.700 visites durant l’any 2023

La plataforma virtual NetClub ha rebut 2.760 visites i ha registrat 5.111 descàrregues dels seus fitxers [ ... ]