hola

Un total de catorze municipis, entre ells Santa Perpètua de Mogoda, van signar el dimecres 5 d'abril una declaració conjunta per a la millora del desenvolupament econòmic del territori i la prestació de serveis ocupacionals i per a l’empresa. L’aliança té com a objectiu assolir una “Estratègia territorial d’ocupació i desenvolupament econòmic” de la conca del Ripoll i la riera de Caldes, d’acord amb el que preveu el desplegament de la Llei d’Ordenació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), que vol prioritzar la col·laboració territorial en el repartiment de fons per finançar serveis i projectes de desenvolupament econòmic i creació d’ocupació.

“La Declaració de Can Roqueta” vol millorar el sistema d’atenció, orientació i formació professional per a unes millors perspectives de la població vers el mercat laboral, així com la promoció a l’emprenedoria i suport a les empreses. La declaració també vol refermar el caràcter de motor productiu de Catalunya que sumen els municipis signants reclamant infraestructures territorials d’accessibilitat i connectivitat. Els alcaldes i alcaldesses signants demanen una nova relació amb el SOC, que permeti treballar conjuntament en favor de l’ocupació i el desenvolupament econòmic.

En el cas dels 14 municipis, l’estratègia compartida vol fer front a reptes com la millora de la qualificació professional, la transformació productiva i evolució cap a la indústria 4.0 o la priorització ocupacional a col·lectius en risc d’atur crònic.

La declaració s’adreça també a tots els actors socials i econòmics del territori, i està oberta a organitzacions empresarials i sindicals, entitats econòmiques i educatives, així com les entitats socials i no lucratives que vulguin aplegar-s’hi.

Els municipis que subscriuen la declaració, presentada al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta, són: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, la Llagosta, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat.

L'alcaldessa de Santa Perpètua Isabel Garcia ha expressat que l'acceptació de la proposta permetrà als municipis signants tenir una relació directa amb el Servei d'Ocupació de Catalunya i que la declaració vol millorar «el sistema d'atenció, orientació i formació professional amb l'objectiu de millorar les perspectives dels ciutadans envers el mercat laborar». Per a Garcia, amb la proposta els municipis «refermen el caràcter motor de Catalunya reclamant les infraestructures territorials d'accessibilitat i connectivitat que necessiten».


Foto: alcaldes i alcaldesses signants de la Declaració de Can Roqueta / 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]