hola

 

Un total de vuit equips participaran a la segona edició del Campionat ElectroCat, que se celebrarà el 27 de juny al circuit de seguretat de l’empresa Honda de Santa Perpètua de Mogoda. Els equips estan formats per alumnes i professors de cicles formatius de Grau Superior d’Automoció de centres educatius de Girona, Barcelona, Tarragona, Ripollet i les Franqueses del Vallès i del CREVE de Santa Perpètua. L’ElectroCat és una competició escolar organitzada per l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes, que compta amb el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, les empreses Montesa-Honda, Mavilor Motors, Tempel Group, Bdtrans i Luchana Transports, a més de la Fundació RACC.

 

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha programat sortides en vehicle elèctric per assistir a la competició i a la xerrada que s’organitza a l’Institut d’Honda amb la presència d’Albert Bosch, pilot pioner al Dakar amb cotxe elèctric. Ha participat en nou edicions, dos en moto i set en cotxe. A l'últim Dakar ha estat el primer pilot a la historia en participar amb un cotxe 100% elèctric. Les sortides en vehicle elèctric (bicicletes, Segways i tricicles) tindran lloc des del parc Central de Santa Perpètua a les 9.45, 10.45 i 11.45 hores. Cal inscripció prèvia al correu empresa@staperpetua.cat.

La competició tindrà lloc entre les 10 i les 12 hores. Al campionat s’avaluaran les prestacions, característiques i disseny dels vehicles. El 22 de maig els pilots i els seus acompanyants ja els van provar fent diferents voltes pel circuit de l’Honda, així com una prova de frenada, un radi de gir a 15 quilòmetres per hora, un canvi de bateries al pit lane i un eslàlom amb pujades de rampes i desnivells. La feina tècnica prèvia i la compenetració de l’equip serà clau per guanyar aquesta nova edició, segons han valorat els mateixos concursants. A les 12.15 hores, tindrà lloc la conferència Del Dakar a l’ElectroCat: dos reptes en vehicle elèctric, a càrrec del pilot Albert Bosch. A les 12.45 hores, està previst el lliurament de premis de l’ElectroCat i, a les 13.15 hores, la tornada en autobús al parc Central.

El 2014 es va celebrar la primera edició de l’ElectroCat amb un total de cinc equips que van construir un tricicle elèctric. Aquest any han construït un quadricicle “per tal de no facilitar el disseny als equips que ja van competir l’any passat i sortir tots amb les mateixes oportunitats”, segons ha informat l’organització.

En els darrers anys, l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, amb la col·laboració del Gremi de Tallers de Sabadell i Província, desenvolupa un projecte amb l’objectiu de cobrir les necessitats sorgides d’un nou model de mobilitat, basat en els vehicles de tracció elèctrica. En aquest context, el 2013 va néixer el CREVE (Centre de Recursos del Vehicle Elèctric) al municipi, un espai pioner a Catalunya, amb un equipament dissenyat per a la formació en les tecnologies relacionades amb els vehicles elèctrics lleugers - bicicletes i motocicletes- i en l’impuls de l’ofici de mecànic de vehicle elèctric.


Foto: imatge de l'edició passada de l'ElectroCat / Josep Cano

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya inicia la convocatòria d'ajuts al pagament de lloguer
05 Maig 2021 10:54 - NataliaL'Agència de l'Habitatge de Catalunya inicia la convocatòria d'ajuts al pagament de lloguer

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha obert la convocatòria ordinària d'ajuts al pagament de lloguer [ ... ]

Es posa en marxa una nova edició del projecte DOT
04 Maig 2021 10:38 - RedaccióEs posa en marxa una nova edició del projecte DOT

La Regidoria de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Santa Perpètua inicia l'edició 2021 del projecte [ ... ]

L'Ajuntament contracta setze persones a través de la subvenció del SOC de Treball als barris
03 Maig 2021 10:43 - RedaccióL'Ajuntament contracta setze persones a través de la subvenció del SOC de Treball als barris

  L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha contractat setze persones veïnes del municipi en [ ... ]