hola

petrus_samarretes_7343

Els treballadors de Petrus han arribat a un acord amb la multinacional per l'acomiadament de tota la plantilla de l'àrea de producció de la fàbrica situada al polígon industrial de La Florida. L'assemblea de treballadors ha acceptat les indemnitzacions econòmiques negociades que fixen per al 90% de la plantilla afectada condicions de 45 dies per any treballat i un acord per a prejubilar els 9 empleats de 59 anys endavant amb acompanyament fins a la jubilació.

L'acord també inclou que l'empresa reposarà els dies d'atur consumits en els successius expedients de regulació temporal aplicats des del 2009 si passat un temps no es troba un lloc de treball. En total, són 68 les persones acomiadades.

Petrus, que es dedica a la fabricació de material d'oficina i grapadores, és propietat del grup Esselte, que ha decidit deslocalitzar la producció de Santa Perpètua a factories de l'empresa ubicades a la Xina i Polònia. La decisió de la multinacional era ferma i l'assemblea de treballadors de Petrus ha optat per escurçar aquesta situació per evitar el desgast personal. El president del comitè d'empresa, Juan Ramón Bueno, ha qualificat de "bon acord que han signat amb tristesa".

Bueno ha explicat que quan una multinacional pren una decisió així no hi ha altres opcions perquè la Llei els ho permet i creu que els treballadors de Petrus han estat realistes. El comitè d'empresa explica que la situació actual és el desmantellament de la producció de la planta perpetuenca on continuaran treballant una trentena de persones en les àrees de magatzem, distribució i vendes.

La plantilla de Petrus ha signat un acord que fixa les indemnitzacions de les 68 persones de producció que seran acomiadades ja que la multinacional ha decidit emportar-se la producció a altres plantes que té a la Xina i Polònia. Els treballadors estan contents per l'acord assolit però lamenten que "no han tingut altra opció ja que la Llei permet la deslocalització perquè les empreses tinguin més marge de benefici".

Per la seva part, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha mantingut reunions amb la direcció i amb els representants dels treballadors de Petrus des que va començar el conflicte laboral i havia demanat a les parts diàleg i acords. Un cop assolida la solució pactada, l'alcaldessa se n'alegra de què la situació no s'hagi allargat en el temps perquè, ha dit, això passa factura personal a cada persona que la viu i que hi hagi hagut voluntat d'acord per ambdues parts, tot i que ha subratllat "a ningú ens agrada que es perdin llocs de treball".

Foto: imatge de les protes de l'empresa Petrus aquest dijous a Santa Perpètua / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]