hola

Façana del CREVEPromoció Econòmica / CREVE

La primera Mostra de Vehicles Elèctrics se celebrarà demà dissabte des de les 10.30 hores fins a les 14 hores al Recinte Firal. Durant la jornada, la ciutadania podrà conèixer de primera mà els avantatges de conduir un vehicle elèctric. Prèviament, es realitzarà la prova Silenci es roda!, que consisteix en la concentració i circulació de vehicles elèctrics per carrers de Santa Perpètua amb l'objectiu de realitzar mesures ambientals i contrastar-les amb la situació al mateix carrer escollit quan no hi circulen vehicles elèctrics. La prova es realitzarà entre les 10 i les 10.30 hores. Aquestes activitats s'organitzen per commemorar el primer aniversari del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE).

 

A la Mostra de Vehicles Elèctrics, que suposarà la major concentració de vehicles elèctrics que s'ha realitzat a l'Eix de la riera de Caldes, les persones que vulguin i tinguin el carnet podran conduir aquest tipus de vehicles i conèixer les característiques concretes de cadascun. El recinte estarà obert des de les 10.30 fins a les 14 hores amb la intenció que els assistents puguin provar motos, turismes, bicicletes i d'altres tipologies de vehicles elèctrics com pot ser el Segway.

 

L'organització delimitarà diferents circuits per provar-los i també habilitarà un circuit per a motos elèctriques infantils. A la mostra, també estaran exposats altres formats de vehicles elèctrics que comencen a introduir-se en les ciutats, com poden ser dos camions cedits per l'empresa Urbaser i altres vehicles que utilitzen les entitats públiques per al manteniment urbà o la policia local, amb una clara aposta per la sostenibilitat, segons explica la Regidoria de Promoció Econòmica i Indústria.

D'altra banda, per dur a terme la realització del projecte Silenci es roda! en el qual es prendran mesures comparatives de soroll d'un dia normal amb trànsit tradicional i demà només amb vehicles elèctrics, col·laborarà la Direcció General de Qualitat Ambiental amb equips de sonometria situats estratègicament al carrer de Genís Sala.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, recordava ahir al programa Línia directa amb l'alcaldessa emès des del Centre Cívic El Vapor que el vehicle elèctric és un perfil professional de futur i que han obtingut la complicitat de gremis, empreses i administracions.L'associació catalana promotora del vehicle elèctric Volt-Tour, el Gremi de Tallers de Reparació i Venda d'Automòbils i Recanvis de Sabadell i Província de Barcelona, el Gremi d'instal·ladors de Sabadell i Comarca, concessionaris, així com empreses compromeses amb la mobilitat elèctrica, que cediran els seus vehicles elèctrics, col·laboren amb la mostra. L'alcaldessa ha destacat que, en una situació econòmica com l'actual, indústria i ciutadania han de retroalimentar-se i ha recordat que s'ha encarregat un estudi per canviar en la mesura del possible la flota de vehicles municipals a vehicles elèctrics.

El CREVE es va inaugurar l'octubre de 2013 i és un espai pioner per donar serveis en les tecnologies del vehicle elèctric lleuger, oferir un seguit de recursos de suport al teixit empresarial del territori i per a la promoció de noves línies de negoci basades en el sector del vehicle elèctric. Aquesta iniciativa és una de les actuacions innovadores que, dins del projecte Plataforma de desenvolupament del Vehicle Elèctric a la riera de Caldes, porta a terme l'Ajuntament de Santa Perpètua, conjuntament amb els altres municipis de la riera de Caldes: la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat. 

Foto: Dos vehicles elèctrics a la porta del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) situat al complex Granja Soldevila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]