hola

PanricoActualitat - Economia

Panrico podria obrir la planta de Santa Perpètua de Mogoda la setmana vinent o la primera de desembre. La data concreta dependrà del dia que fixi l'empresa de finalització de les vacances de la plantilla de l'àrea industrial que ha quedat a la factoria. Aquest dimecres 19 de novembre hi ha una reunió entre treballadors i empresa a Inspecció de Treball que han demanat els sindicats per forçar la direcció a decidir el dia. Els representants dels empleats apunten que el conveni determina que quatre dies de vacances es gaudeixen per Nadal i com que les vacances les van començar el 27 d'octubre podrien acabar dilluns vinent.

 

La direcció assegura que la fàbrica està a punt per tornar a la producció, després de la neteja i desinfecció a la qual es va sotmetre la planta després de vuit mesos de vaga, entre el 13 d'octubre de 2013 i el 13 de juny de 2014. L'empresa va aplicar un Expedient de regulació d'ocupació (ERO) i va acomiadar 95 persones de l'àrea industrial, pràcticament la totalitat dels acomiadaments previstos a l'ERO. El president del comitè d'empresa de Panrico Santa Perpètua, Ginés Salmerón, ha lamentat que s'hagi aplicat l'ERO quasi en la seva totalitat i ha recordat que amb l'actual palntilla, l'empresa aposta per només produir a Santa Perpètua Donuts.

La planta de Santa Perpètua ha passat de tenir 351 treballadors a tenir-ne 173: 73 de l'àrea industrial i 100 a administració.  

D'altra banda, a Madrid han començat les negociacions d'un nou conveni col·lectiu que seria únic per a tot el grup Panrico. Aquest va ser un dels compromisos dels acords de l'ERO, segons ha especificat Salmerón, que comenta que l'empresa es queixa que les xifres de negoci no són les esperades. El president del comitè d'empresa reconeix que en aquestes negociacions la planta de Santa Perpètua podria perdre condicions salarials i socials que sí contemplava el conveni de la planta.

Panrico santa Perpètua podria tornar a obrir portes als treballadors de l'àrea industrial el 25 de novembre o el 3 de desembre, tot dependrà de la reunió avui entre les dues parts i inspecció de Treball per determinar si l'empresa compleix amb el conveni actual que fixa quatre dies de vacances en els dies de Nadal.

Foto: imatge d'arxiu de la planta de Panrico Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]