hola

PANRICO_ASSEMBLEAActualitat - Panrico

El jutjat social número 3 de Sabadell ha donat la raó als treballadors de Panrico Santa Perpètua i afirma en la sentència, feta pública ahir, que la vaga de Panrico era legal i no abusiva. El judici es va celebrar el 13 de febrer d'aquest any. La jutgessa absol als demandats que eren el Comitè d'empresa, el Comitè de vaga, la secció sindical de CCOO, la secció sindical d'UGT i les federacions agroalimentàries de CCOO i UGT. En concret, la sentència declara que l'empresa va acumular indegudament pretensions que la llei no permet. En els fonaments jurídics de la sentència es declara de manera rotunda que la vaga va ser totalment legal, contradient tots els arguments presentats per l'empresa.

La jutgessa reconeix també l'incompliment per part de l'empresa de les condicions pactades en el conveni col·lectiu i que la vaga va ser convocada per exigir el compliment de les condicions salarials pactades i les garanties d'ocupació previstes en l'article 66 del conveni. La sentència considera que l'empresa ha vulnerat el dret fonamental de vaga.

El president del comitè d'empresa de Panrico Santa Perpètua, Ginés Salmerón, està satisfet per la sentència i subratlla que la vaga de vuit mesos que van protagonitzar va ser sempre legal. La jutgessa ha afirmat que la vaga estava justificada davant de l'incompliment del conveni específic de la fàbrica de Santa Perpètua, segons explica Salmerón.

La situació a Panrico encara no s'ha normalitzat ja que encara no ha tornat a funcionar. Sembla ser que podria reprendre la producció cap a mitjans d'octubre, però encara l'empresa no s'ha pronunciat sobre quins treballadors continuaran i quins es veuran afectats i seran acomiadats. El president del comitè d'empresa de Panrico apunta que l'Expedient de regulació d'ocupació temporal s'està aplicant, però tampoc se'ls han donat les vacances.

La vaga a la fàbrica de Panrico Santa Perpètua va ser legal i no va ser abusiva, segons la sentència del jutjat de Sabadell davant la demanda presentada per l'empresa per danys i perjudicis. La sentència dóna certa tranquil·litat als treballadors de Panrico que encara no han tornat a la feina i no saben com els afectarà l'ERTO.

Foto: imatge d'una de les assembleas de Panrico / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]