hola

El projecte anual Indústria 4.0 de la Riera de Caldes que hauria d’acabar aquest 31 de desembre s’allargarà fins el mes de març de 2021 a causa de la pandèmia, segons ha informat la Regidoria de Desenvolupament Local. Indústria 4.0 té com a grans objectius accelerar l’adopció d’estratègies i la implantació de tecnologies 4.0 a les empreses; facilitar la formació, el reciclatge i l’especialització de professionals; i sensibilitzar i promoure les vocacions industrials entre els joves, les persones desocupades i la ciutadania en general. El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals i inclou grans actuacions com formació en realitat virtual; l’espai de fabricació digital SPMakers; i la iniciativa Task Force.

Al projecte de realitat virtual han participat aquest any set empreses, autònoms i treballadors en actiu i 23 persones aturades o en cerca d’una millor feina inscrites al SOC.

El projecte SPMakers ha comptat amb la participació de 25 empreses, autònoms i treballadors que han realitzat tallers d’especialització en Fabricació Digital. També s’ha registrat 82 participants de centres formatius i 35 persones aturades o inscrites al SOC per a la millora de feina.

La Regidoria de Desenvolupament Local informa que fins al 30 de novembre s’han realitzat nou accions formatives dirigides a empreses i persones emprenedores, amb un total de 60 participants. D’altra banda s’ha atès a quatre empreses en la realització de projectes específics per a la fabricació digital. A més, onze empreses han participat al programa Task Force i han iniciat una consultoria especialitzada en la transformació cap a l’indústria 4.0, mitjançant l’acompanyament en una diagnosi, pla d’acció i suport a la implantació de les tecnologies més adequades.

També s’han realitzat quatre sessions introductòries dirigides a estudiants, amb un total de 82 participants. A data de 30 de novembre s’han realitzat quatre accions formatives dirigides a empreses i persones emprenedores, amb un total de 22 participacions, i una acció de capacitació iniciada el 23 de novembre amb 8 persones participants.

Desenvolupament Local ha informat que com a novetat en aquesta edició 2020 s’ha incorporat al web del programa una nova secció de fitxes resum per tecnologies 4.0 disponibles a l’espai SPMakers per conèixer el seu funcionament i especificacions tècniques.


Foto: Espai SPMakers / Desenvolupament Local

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Servei d’Emprenedoria va donar suport a la creació de 25 empreses durant el 2020
23 febrer 2021 11:24 - RedaccióEl Servei d’Emprenedoria va donar suport a la creació de 25 empreses durant el 2020

El Servei d’Emprenedoria de la Unitat d’Empreses i Comerç de l’Ajuntament de Santa Perpètua [ ... ]

El Punt Local de Reempresa va col·laborar en la cessió de cinc negocis l’any passat
19 febrer 2021 12:03 - RedaccióEl Punt Local de Reempresa va col·laborar en la cessió de cinc negocis l’any passat

El Punt Local de Reempresa de Santa Perpètua va tancar l’any 2020 amb acords per cedir cinc negocis, [ ... ]

Campanya per informar del Catàleg de serveis municipals als comerços
18 febrer 2021 10:22 - RedaccióCampanya per informar del Catàleg de serveis municipals als comerços

El Servei de Desenvolupament Local i Comerç de l’Ajuntament de Santa Perpètua endega a partir d’aquest [ ... ]