hola

Santa Perpètua de Mogoda va tancar el mes d’octubre amb un total de 1.615 persones inscrites a les llistes d’atur de les Oficines de Treball de la Generalitat, amb 29 persones aturades menys que el mes anterior. La xifra representa un descens de l'1,8%. La taxa d’atur es redueix lleugerament en acabar el mes d’octubre i se situa en el 12,79%.

La situació del municipi respecte a l’any passat és força pitjor, tot i que en els darrers mesos s’han anat reduint les diferències dels balanços interanuals. En aquest sentit, Santa Perpètua de Mogoda té un 12,8% més d’atur que fa un any (183 aturats més). El creixement de l’atur a la ciutat ha estat de la meitat en comparació amb el valor provincial i del conjunt de Catalunya, segons dades de la Regidoria de Desenvolupament Local.

Del nombre total d'aturats, 846 són majors de 46 anys; 496 estan a la franja de 30 a 44 anys; i 273 són menors de 29 anys. Per sexes, 951 són dones i 664, homes.

Respecte el mes passat, cau l'atur en els perfils amb amb formació secundària o superior, especialment en els segments amb més formació acadèmica. L'atur interanual creix de manera transversal en tots els perfils formatius, però ho fa amb especial incidència en els perfils sense formació, els perfils amb formació professional i els perfils post-secundaris i universitaris de primer cicle.

En nombre de demandes d'ocupació continua en ascens, tot i que s'estabilitza el creixement intermensual amb valors relatius per damunt de l'1,0%. Santa Perpètua comptabilitza a l'octubre 4.446 demandants. Respecte el mes anterior, el nombre de demandants d'ocupació amb feina creix en 84 persones, mentre que les demandes dels no ocupats davallen en 28 persones. Un dels efectes de la pandèmia sobre el mercat de treball és el creixement de les demandes d'ocupació, que es disparen respecte l'any passat.


Foto: Una usuària al Punt del SOC ubicat al Centre de Desenvolupament Local / Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament rep del SOC 450.000 euros per a formació i ocupació
22 Gen 2021 11:53 - RedaccióL’Ajuntament rep del SOC 450.000 euros per a formació i ocupació

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda durà a terme durant aquest any 2021 nous programes de formació [ ... ]

Es posa en marxa la novena edició del programa Dones competents
22 Gen 2021 11:09 - RedaccióEs posa en marxa la novena edició del programa Dones competents

L’Ajuntament inicia la novena edició del programa Dones Competents, subvencionat pel SOC, que es [ ... ]

L'AMERC organitza un taller de fotografia creativa per a comerços i serveis
19 Gen 2021 09:30 - RedaccióL'AMERC organitza un taller de fotografia creativa per a comerços i serveis

L’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC) manté oberta la inscripció al [ ... ]