hola

Santa Perpètua de Mogoda acaba el mes de setembre amb un total de 1.644 persones inscrites a les llistes d’atur de les Oficines de Treball de la Generalitat, amb 12 aturats menys que el mes anterior. La xifra representa una davallada del 0,7% en relació a l'agost. Els nivells d’atur s’estabilitzen des del mes de juliol, però la davallada registrada en finalitzar el mes de setembre es produeix a un ritme inferior que en l’àmbit comarcal (on cau al voltant del 2,5%) i provincial (-1,8%), però va en consonància amb les dades de Catalunya, segons ha informat la Regidoria de Desenvolupament Local.

Santa Perpètua de Mogoda té un 17,3% més d’atur que fa un any, el que representa una xifra de 242 persones aturades més. El creixement de l’atur al nostre municipi ha estat inferior al de les comarques vallesanes i sobretot de la província i de Catalunya.

L’atur intermensual a mes de setembre davalla per ambdós gèneres, però ho fa amb més força en el col·lectiu masculí (-1,0%), mentre que entre les dones la davallada és del 0,5%. En canvi, en el balanç interanual l’increment de la desocupació es produeix de manera acusada entre els homes (+19,5%), mentre que en les dones és del 15,8%. A Catalunya, la pauta és similar però l’afectació per ambdós gèneres és força més important, del 33,6% en els homes i del 24,4% en les dones. Per grups d’edat, l’atur intermensual davalla principalment en el segment d’entre 16 i 29 anys (-3,1%). L’atur cau un 6,6% entre els universitaris i un 6,3% entre les persones amb formació postsecundària

Demandants d'ocupació

El total de persones demandants d’ocupació del municipi, dada que inclou tant les persones aturades registrades com els demandants de feina ocupats, ha incrementat un 1,2% durant el mes de setembre (+53 persones). Malgrat aquest increment, el ritme de nous demandants està frenant respecte els darrers mesos, tot i fluctuar per les pròpies dinàmiques del mercat laboral. Fent retrospectiva, durant els mesos de confinament les demandes d’ocupació van incrementar amb molta força arreu del territori. A Santa Perpètua, es va produir un pic en el nombre de demandes a l’abril, que va créixer gairebé un 70% (+1.300 persones). Durant el maig el creixement va ser de prop del 28% (+855 demandants), i va estabilitzar-se al voltant de les 4.100 persones durant els mesos de juny i juliol. En els dos darrers mesos, en coincidència amb la finalització de la campanya estival, el registre de demandants ha tornat a incrementar, segons ha informat la Regidoria de Desenvolupament Local.


Foto: Imatge d'arxiu del Punt d'Autorservei del SOC / Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]