hola

Santa Perpètua de Mogoda acaba el mes d’agost amb un total de 1.656 persones inscrites a les llistes d’atur de les Oficines de Treball de la Generalitat, amb 22 aturats més que el juliol. Aquesta xifra representa un increment del 1,3%, segons dades de l’Observatori socieconòmic de l’Ajuntament de Santa Perpètua. L’increment de l’atur al municipi es produeix a un ritme inferior que en els àmbits supraterritorials. Santa Perpètua registra un 16,5% més d’atur que fa un any (235 persones més). Es el cinquè més consecutiu d’increments de l’atur interanual per damunt del 10%.

L’atur en el mes d’agost creix més en el col·lectiu masculí (+2,0%), mentre que entre les dones l’increment és de la meitat (+0,9%) Per grups d’edat, augmenta de manera transversal, però amb valors relatius per sota de l’1%, amb l’excepció del segment d’edat d’entre 30 i 44 anys, on la desocupació incrementa un 2,3%. L’atur creix un 13,0% entre els universitaris i un 4,3% entre les persones amb formació postsecundària.

Demandants d’ocupació

D’altra banda, el total de persones demandants d’ocupació del municipi, dada que inclou tant les persones aturades registrades com els demandants de feina ocupats, ha incrementat un 4,4% durant el mes d’agost (+182 persones). En els darrers mesos han incrementat amb molta força les demandes d’ocupació arreu del territori. A Santa Perpètua, durant el mes d’abril es va produir un pic en el nombre de demandes, que va créixer en gairebé un 70% (+1.300 persones). Durant el maig el creixement va ser de prop del 28% (+855 demandants), i va estabilitzar-se al voltant de les 4.100 persones durant els mesos de juny i juliol. En finalitzar el mes d’agost, el nombre de persones del municipi que estan apuntades al SOC com a sol·licitants de feina ascendeix fins a 4.337, de les quals 2.593 estan ocupades. Si s’agafa com a referència la dada del mes de març, l’increment en aquest darrer grup ha estat d’un 822,8% (+2.300 persones). Aquest creixement es va produir per l’allau d’ERTOs sol·licitats arreu del territori, tenint en compte que les persones en situació d’ERTO resten automàticament comptabilitzades en els registres de demandants d’ocupació.


Foto: Centre de Desenvolupament Local / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]