hola

La plantilla de Nissan està duent a terme diferents actes des del 4 de maig que es va declarar en vaga indefinida per l'anunci fet públic el 28 de maig per la direcció de l'empresa que vol tancar les tres plantes de Catalunya, una d'elles a Montcada i Reixac. Aquest divendres organitzen unes marxes des de diferents localitats i fins a la planta de Montcada i Reixac amb les quals volen deixar palesa la disconformitat social amb la decisió de Nissan.

Les columnes seran dues. Una sortirà a les sis de la tarda de Santa Coloma de Gramenet, a les set arribarà a Ripollet i a les 20 h a Montcada i l'altra columna sortirà a les sis de Mollet del Vallès, a les set arribarà al parc Central de Santa Perpètua i a les vuit a La Llagosta. Des dels últims punts de trobada continuarà la marxa fins a la fàbrica de Nissan a Montcada i Reixac.

Actualment, el 30 de juny, la multinacional va presentar un ERO per als 2.500 treballadors directes i ara s'està en el període de negociacions. Si no s'arriba a cap acord, en un mes podrien estar el carrer els empleats directes i molts d'altres empreses proveïdores indirectes. En aquest temps, els treballadors han organitzat manifestacions i concentracions i ara reclamen la implicació de la societat catalana perquè el tancament d'aquestes plantes suposaria un cop molt important per al teixit industrial català.

El president del comitè d'empresa de Nissan, Javier Adalid, ha explicat que demanen el suport de la ciutadania per pressionar les administracions ja que durant anys Nissan ha rebut subvencions públiques i caldria canviar les lleis perquè no fos tan fàcil per les multinacionals tancar les seves fàbriques aquí.

El president del comitè d'empresa de Nissan afirma que totes les empreses i més si reben subvencions públiques, haurien de tenir una responsabilitat social amb el territori on estan. Per aquest motiu, demanen a la ciutadania que se sumi a aquestes marxes convocades per aquest divendres perquè "avui és Nissan i demà pot ser qualsevol altre".

Javier Adalid es mostra convençut que la ciutadania perpetuenca els farà costat i prendrà part en aquesta marxa perquè és un municipi obrer i "sempre ha sabut quin era el seu lloc en les lluites obreres".


Foto: Treballadors de Nissan durant la vaga indefinida a les portes de la fàbrica de Montcada / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]