hola

Més de 400 usuaris han pres part aquest 2019 en els projectes i accions del programa Indústria 4.0. Aquest projecte de l’Ajuntament de Santa Perpètua i els municipis de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC), subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), pretén accelerar l’adopció d’estratègies i la implantació de tecnologies 4.0 a les empreses; facilitar la formació, el reciclatge i l’especialització de professionals; i sensibilitzar i promoure les vocacions industrials entre els joves, els desocupats i la ciutadania.

En el marc d’aquest projecte, s’emmarquen l’espai SPMakers, accions i tallers de realitat virtual i augmentada i la iniciativa Task Force Tecnològic.

L’espai SPMakers és l’equipament emblemàtic del programa. Situat a la planta baixa del CREVE, està dotat amb tecnologies de fabricació digital, impressores 3D, talls làser i de vinil i escàner on es realitzen activitats de difusió, promoció, iniciació i suport al voltant de la fabricació digital amb l’acompanyament d’un especialista. Un total de 278 persones han pres part en alguna de les més de 70 accions organitzades per la Regidoria de Desenvolupament Local en aquest equipament, adreçades a empreses, emprenedors, instituts, persones desocupades i ciutadania en general.

El darrer trimestre de 2018, l’Espai SPMakers va introduir una nova línia d’activitats relacionades amb les realitats virtual i augmentada. L’objectiu és apropar el coneixement d’aquestes noves tecnologies que s’estan implantant en entorns virtuals i oferir formació capdavantera en aquest espai municipal de fabricació digital i de tecnologies 4.0. Durant aquest any, un total de 79 persones han participat a les accions proposades. Així, per a les persones desocupades s’han dut a terme cinc se ssions demostratives de realitat virtual, amb 29 assistents, i un taller d’especialització, amb la participació de 8 persones. Per a empreses, s’han realitzat sis sessions, amb 25 assistents i tres tallers d’especialització, amb 17 assistents.

Una altra línia d’intervenció que s’està realitzant en el marc del projecte Indústria 4.0 és la iniciativa Task Force Tecnològic, que consisteix en un assessorament i acompanyament especialitzat a les empreses, autònoms i professionals del territori amb l’objectiu d’acompanyar-los en el procés de reflexió estratègica sobre els canvis a introduir per realitzar la transformació cap a la indústria 4.0 i poder definir a continuació un primer projecte que doni inici al procés de canvi. Durant aquest 2019, s’han dut a terme dues jornades amb una quinzena de participants. Respecte de les consultories, dotze empreses han realitzat la Diagnosi tecnològica in company; set han realitzat el Projecte Management; sis han demanat suport del Banc d’Empreses Tecnològiques mentre que tres noves empreses s’hi han afegit com a proveïdors d’aquest Banc.

Per últim, també en el marc d’aquest programa, s’han realitzat dues jornades amb la participació de 25 professors de formació professional.


Foto: Taller al Centre de Desenvolupament Local / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua registra setze EROs durant el primer trimestre de l’any
13 Maig 2021 11:46 - RedaccióSanta Perpètua registra setze EROs durant el primer trimestre de l’any

Un total de setze Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) s’han presentat a Santa Perpètua durant [ ... ]

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya inicia la convocatòria d'ajuts al pagament de lloguer
05 Maig 2021 10:54 - NataliaL'Agència de l'Habitatge de Catalunya inicia la convocatòria d'ajuts al pagament de lloguer

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha obert la convocatòria ordinària d'ajuts al pagament de lloguer [ ... ]

Es posa en marxa una nova edició del projecte DOT
04 Maig 2021 10:38 - RedaccióEs posa en marxa una nova edició del projecte DOT

La Regidoria de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Santa Perpètua inicia l'edició 2021 del projecte [ ... ]