hola

Santa Perpètua de Mogoda ha tancat el mes d'agost amb un total de 1.421 persones aturades inscrites a les Oficines de Treball de la Generalitat, 59 més que al juliol, xifra que representa un increment del 4,3%. El ritme de creixement de l'atur té el mateix comportament que en els mesos d'agost dels darrers tres anys, segons ha destacat la Regidoria de Desenvolupament Local.

La taxa d'atur estimada a la localitat se situa en 11,15%.

L'atur a Santa Perpètua ha crescut al mateix ritme que l'atur de la comarca, però a un ritme força superior al de la demarcació de Barcelona i Catalunya que ha estat del 3,5%.

L'increment de l'atur ha afectat de manera generalitzada a tots els segments d'edat, amb especial incidència entre el col·lectiu de joves (7,6%). La Regidoria de Desenvolupament Local destaca que l'atur ha crescut especialment en el col·lectiu d'universitaris (17,8%) i que el grup que més ha crescut en el darrer mes és el de treballadors qualificats (9,2%). Tanmateix apunta que l'atur disminueix, en termes interanuals, en el grup professional d'operadors de maquinària a raó d'un -14,4%.

Per sexes, l'increment de l'atur de l'agost ha afectat més els homes amb un 57,6% del total. Això suposa un 6,6% més respecte el mes de juliol. Tot i així, continuen sent les dones, el sexe amb una taxa d'atur més elevada amb un 61,1% respecte el 38,9% dels homes.

Santa Perpètua registra una taxa d'atur provisional al mes d'agost de l'11,15%. En xifres globals, hi ha 1.421 persones aturades al municipi.


Foto: Punt del SOC / Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]