hola

El I Cicle d’Història del Vallès: el Patrimoni immaterial vallesà que organitza el Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM) viurà avui 14 de març la segona sessió de les quatre que la conformen. Totes les conferències es desenvoluparan al Centre Cívic El Vapor a les 19 h.

La membre de la Fundació Bosch i Cardellach Marta Ibáñez presentarà el tema Els calendaris festius i Jaume Noró, del Centre d'Estudis Molletans parlarà sobre El Carnaval al Vallès. Ball de Gitanes i altres pervivències. Aquest I Cicle d'Història del Vallès està coordinat pel perpetuenc Ernest Vilàs.

La primera conferència sobre l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Vallès es va fer el 7 de març coincidint amb la presentació del número VI de l'Ordit dedicat al Centenari de l'arribada de l'electricitat a Santa Perpètua. Aquesta edició es va començar a fer al 2012 però va quedar paralitzada per l'encàrrec de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat de fer el llibre del centenari.

El president del CREM, Pere Garcia, ha explicat que a partir d'ara canviarà la manera de fer l'Ordit ja que si no es pot organitzar unes jornades locals es farà servir material de les jornades de la Fundació Bosch i Cardellach en la qual participa l'entitat de manera regular. Pere Garcia ha destacat que l'arribada del Centenari de la llum a Santa Perpètua va ser una efemèride en la qual es van implicar entitats i l'Ajuntament i que a l'Ordit es recull els articles relacionats amb aquesta festa.

L'Ordit número sis recull un article de Jordi Cuixart, soci del CREM i patrocinador de la revista, que explica com era el president d'Òmnium Cultural en la seva infantesa i joventut.

El I Cicle d’Història del Vallès: el Patrimoni immaterial vallesà està organitzat pel CREM amb la coordinació de la Fundació Boch i Cardellach. Aquest projecte durarà uns cinc o si anys i en ell s'han implicat diversos ajuntaments vallesans. El president del CREM apunta que el gran dilema és saber que és patrimoni immaterial. Pere Garcia comenta que en aquest inventari també entraran altres festes que tot i no ser d'origen vallesà es celebren des de molts anys a la comarca.

L'objectiu final és disposar d'un inventari del patrimoni immaterial del Vallès que sigui homologat per la universitat i que es presentaria a la Unesco. Això, segons explica el president del CREM, obligaria les administracions a mantenir les festes en cas de desaparició de les entitats organitzadores.

 

Foto: La primera sessió del cicle es va celebrar coincidint amb la festivitat de Santa Perpètua / L'informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]