hola

La festa dels Tres Tombs omplirà el diumenge 4 de febrer els carrers de Santa Perpètua de tradició pagesa sense deixar de ser reflexe també de l’actualitat empresarial que protagonitzen, entre d’altres, les moltes hípiques que hi ha a la nostra comarca.

L’any passat la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat va arribar a comptar 200 genets i uns 90 carros i carruatges participants a la festa i molt de públic que va sortir a veure’ls durant el recorregut.

Aquest any, en la 102a Festa de Sant Antoni Abat, es torna a donar la circumstància que els abanderats són també molt joves, com va succeir l’any 2017. Enguany el capità de bandera és Albert Miranda, l’abanderat és Adrià Bayés i els cordonistes són Martí Bayés i Joan Miranda. La sortida de casa de l’abanderat, al carrer de Lluís Millet, cantonada amb el carrer de Pau Clarís, serà a les 11 del matí i aniran fins al passeig de la Florida amb la bandera i l’estendard per començar el recorregut dels Tres Tombs que passarà pel passeig de la Florida, fins a la plaça Terminal, de nou pel passeig de la Florida, carrer de Pau Claris, Rambla, carrer de Genís Sala i avinguda de Barcelona. La benedicció dels animals està prevista per a les 11.45 h des de la tribuna instal·lada a la Rambla. Tots els participants rebran un obsequi de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat.

El dia abans dels Tres Tombs, demà dissabte 3 de febrer, l’entitat durà a terme l’ofrena floral al monument als Carreters situat a la rotonda dels Carreters. L’acte començarà a les 13 hores.
La 102a Festa de Sant Antoni Abat també inclou el dinar de germanor que es desenvoluparà aquest diumenge 28 amb l’entrega de ferradures de plata als socis Jaume Vinyals, Joan Soley i Serafín Cifuentes.

Nova junta

La Societat de Carreters de Sant Antoni Abat ha canviat alguns dels membres de la junta aquest 2018. Les noves incorporacions són Marina Valls (secretària), Joan Morral (tresorer) i Montse Bayès i Roser Bonàs (vocals), mentre que les baixes han estat les de Teresa Gispert, Joan Subirà, Maria Pous i Joan Olivé. El president de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat, Joan Humet, que continua en el càrrec, ha explicat que s’ha donat aquesta renovació perquè “hi havia persones que després de molts anys han decidit descansar de les seves responsabilitats i d’altres que volien formar-ne part de la junta”.


Foto: Imatge d'arxiu / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]