hola

La plantada d'un lledoner i l'homenatge a la poetessa Joana Raspall va centrar la XXXIV Festa de l’Arbre i el XXVIII Homenatge als Poetes que va organitzar aquest diumenge l’Associació d’Amics de Santiga.

L'Aula d'Extensió Universitària, el Grup de Teatre Tàndem, l’Escola Municipal de Música i Dansa, el Grup de Gegants, el Grup de Ball de Gitanes i l'Esplai El Refugi van col·laborar amb l'acte. Durant l'homenatge es va descobrir una placa a la Paret dels Sentiments, obra de l'artista local Montserrat Riera.

El president d'Amics de Santiga; Jaume Vinyals, va recordar que a partir de l'any 1990 s'enriqueix la trobada amb un acte cultural per homenatjar un poeta dels Països Catalans per tal de perpetuar el seu record i la paraula escrita dins de l'entorn natural i que per aquest motiu es descobreix una placa a la Paret dels Sentiments. Vinyals també va manifestar que "la reivindicació de 1984 "Santiga verd i net" és una reivindicació encara vigent avui dia" i va agrair a les entitats locals i a la família de la poetessa la seva col·laboració. Per últim, va tenir paraules de record pel que fou president de l'entitat Pere Humet i Bellsolà, traspassat fa uns dies.
Jaume Vinyals va afirmar al finalitzar l'acte que va ser "una de les festes més dinàmiques i profundes" de les celebrades fins ara i va anunciar que ja han contactat amb el proper poeta al que es vol retre homenatge però no ha desvetllat el nom.

Joana Raspall va néixer l'any 1913 a Sant Feliu de Llobregat. L'alcalde d'aquesta ciutat, Jordi San José, va participar a l'acte d'homenatge i va recordar a la poetessa. San José va manifestar que "és un orgull" que Santa Perpètua faci aquest homenatge a Joana Raspall i va destacar "el seu compromís cívic amb la llengua, la cultura i la democràcia".

Imma Cahué, filla de Joana Raspall, també va participar a l'acte i va manifestar que la seva mare estaria "molt contenta de rebre l'homenatge de Santa Perpètua".

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va clausurar la festa i va recordar que Santiga és "un espai de trobada de tots els que estimen la natura, el patrimoni i la cultura".

Joana Raspall l'any 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi com a reconeixement a la seva activitat a favor de la llengua i la cultura catalanes i el 2010 va rebre la Medalla al Treball. La poetessa va morir el 2013, l'any del seu centenari.


Foto: La Paret dels Sentiments amb la nova placa dedicada a Joana Raspall / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]