hola

Uns 200 cavalls amb genet i uns 90 carros i carruatges són les xifres que ens deixen els Tres Tombs de Santa Perpètua celebrats ahir 5 de febrer. El fort vent que va bufar durant tot el dia no va fer enrere totes les persones que van voler participar en aquesta activitat declarada festa d'interès local per l'Ajuntament de Santa Perpètua.

Aquesta ha estat l'edició 101 de la Festa de Sant Antoni Abat organitzada per la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat, el primer any cap al segon centenari, segons va dir el president de l'entitat dissabte 4 de febrer en l'ofrena floral al Monument als carreters. Els assistents van guardar un minut de silenci pels fundadors i socis que ens han deixat i el president Joan Humet va agrair l'esforç dels veterans que han mantingut la festa i "l'especial cura del servei municipal de manteniment amb el monument després de l'espoli patit a les plaques i la seva reposició". L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va subratllar que el monument als carreters en una rotonda on conflueixen camins diferents és una fantàstica manera de donar la benvinguda als visitants amb un homenatge que "sentim molt nostre".

Aquesta 101 festa de Sant Antoni Abat ha tingut uns protagonistes molt joves, els abanderats que tenen 8, 10 i 12 anys. La més petita Aicha Oulrhazi, Arnau i Berta Cuixart els mitjans i Manel Payes, el més gran. Els abanderats, com el públic i la resta de participants, van sentir el fred que portava el vent però tot i així estaven molt contents i animen a altres infants a viure aquesta experiència.
El vent va fer que moltes persones marxessin un cop acabada la primera volta dels Tres Tombs i en trams de carrers es va notar el fred perquè no hi havia el públic d'altres anys. La música en directe va anar a càrrec de la banda Els Bandarres de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Santa Perpètua i del Triangle de Sants. També va participar per segon any el cos muntat dels Mossos d’Esquadra.

El president de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat, Joan Humet, confirmava ahir que les xifres d'assistència eren majors que l'any anterior quan es va celebrar el centenari. Assegurava que ningú de la junta es podia imaginar tanta afluència de participants i va lamentar que algú s'hagués quedat sense esmorzar tot i que es van donar 500.

La passada va començar amb un quart d'hora retard, segons va explicar el president, que diu que amb tanta participació es forma un coll d'ampolla en el moment d'arrencar. Joan Humet ha destacat que aquest any l'Ajuntament ha millorat la seguretat amb tanques en les zones amb més perill i considera que això contribueix també a l'elevada participació. Humet reconeix que el fred va fer que el públic marxés a la primera volta.


Foto: Un dels carros davant del Casal d'Avis / Josep Cano 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]

L'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres
12 Abr 2024 09:40 - RedaccióL'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres

La IX Trobada de Guitarres aplegarà 135 alumnes de guitarra de 12 escoles municipals de Catalunya, [ ... ]