hola

Uns 200 cavalls amb genet i uns 90 carros i carruatges són les xifres que ens deixen els Tres Tombs de Santa Perpètua celebrats ahir 5 de febrer. El fort vent que va bufar durant tot el dia no va fer enrere totes les persones que van voler participar en aquesta activitat declarada festa d'interès local per l'Ajuntament de Santa Perpètua.

Aquesta ha estat l'edició 101 de la Festa de Sant Antoni Abat organitzada per la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat, el primer any cap al segon centenari, segons va dir el president de l'entitat dissabte 4 de febrer en l'ofrena floral al Monument als carreters. Els assistents van guardar un minut de silenci pels fundadors i socis que ens han deixat i el president Joan Humet va agrair l'esforç dels veterans que han mantingut la festa i "l'especial cura del servei municipal de manteniment amb el monument després de l'espoli patit a les plaques i la seva reposició". L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va subratllar que el monument als carreters en una rotonda on conflueixen camins diferents és una fantàstica manera de donar la benvinguda als visitants amb un homenatge que "sentim molt nostre".

Aquesta 101 festa de Sant Antoni Abat ha tingut uns protagonistes molt joves, els abanderats que tenen 8, 10 i 12 anys. La més petita Aicha Oulrhazi, Arnau i Berta Cuixart els mitjans i Manel Payes, el més gran. Els abanderats, com el públic i la resta de participants, van sentir el fred que portava el vent però tot i així estaven molt contents i animen a altres infants a viure aquesta experiència.
El vent va fer que moltes persones marxessin un cop acabada la primera volta dels Tres Tombs i en trams de carrers es va notar el fred perquè no hi havia el públic d'altres anys. La música en directe va anar a càrrec de la banda Els Bandarres de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Santa Perpètua i del Triangle de Sants. També va participar per segon any el cos muntat dels Mossos d’Esquadra.

El president de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat, Joan Humet, confirmava ahir que les xifres d'assistència eren majors que l'any anterior quan es va celebrar el centenari. Assegurava que ningú de la junta es podia imaginar tanta afluència de participants i va lamentar que algú s'hagués quedat sense esmorzar tot i que es van donar 500.

La passada va començar amb un quart d'hora retard, segons va explicar el president, que diu que amb tanta participació es forma un coll d'ampolla en el moment d'arrencar. Joan Humet ha destacat que aquest any l'Ajuntament ha millorat la seguretat amb tanques en les zones amb més perill i considera que això contribueix també a l'elevada participació. Humet reconeix que el fred va fer que el públic marxés a la primera volta.


Foto: Un dels carros davant del Casal d'Avis / Josep Cano 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Centro Cultural Andaluz celebra el Festival d'estiu i la Cruz de Mayo
15 Jun 2021 14:59 - RedaccióEl Centro Cultural Andaluz celebra el Festival d'estiu i la Cruz de Mayo

El Centro Cultural Andaluz ha viscut un cap de setmana intens amb la celebració del Festival d'Estiu [ ... ]

El Centro Cultural Andaluz celebra el 12 i el 20 de juny la Cruz de Mayo
11 Jun 2021 09:47 - RedaccióEl Centro Cultural Andaluz celebra el 12 i el 20 de juny la Cruz de Mayo

El Centro Cultural Andaluz realitzarà avui la cloenda del curs amb el seu Festival d’Estiu. L’activitat [ ... ]

El Casal Popular Pit-Roig programa avui un concert en acústic d’Albert Lario a l’amfiteatre del parc Central
11 Jun 2021 09:39 - RedaccióEl Casal Popular Pit-Roig programa avui un concert en acústic d’Albert Lario a l’amfiteatre del parc Central

El Casal Popular Pit-Roig programa aquest divendres 11 de juny un concert en acústic d’Albert Lario. [ ... ]