hola

Nit de la Cultura

L'Ajuntament de Santa Perpètua va reconèixer les entitats Esplai El Refugi, Societat de Carreters; la Mostra de teatre de Tàndem; l'artista Roser Muntañola i el perpetuenc Antoni Altaió per la seva trajectòria cultural a Santa Perpètua durant la sisena edició de la Nit de la Cultura, que es va celebrar divendres 22 d'abril al Teatre del Centre.


El reconeixement s'atorga pel treball i per la difusió de la cultura local de diferents ens i personalitats. Aquesta, de fet, va ser una de les propostes del Consell Municipal de Cultura amb l'objectiu d'arribar a més associacions i persones reconegudes davant un únic homenatge, com es feia en edicions passades. La Societat de Carreters va rebre la distinció pel centenari de la Festa dels tres tombs, "la celebració popular amb més història del nostre municipi i declarada per l'Ajuntament com a festa d'interès local". El president de l'entitat, Joan Humet va ser l'encarregat de recollir el premi, un skyline de Santa Perpètua, obra del perpetuenc Jaume Sancho.

L'Esplai El Refugi va ser també distingit amb motiu dels cinquanta anys de la seva existència i "per la seva energia sempre enfocada al servei de l'educació i la cultura en el temps del lleure". Gerard Anri, un dels coordinadors de l'esplai va ser l'encarregat de rebre el guardó en nom de l'entiat. Una altra activitat guardonada amb el Premi Cultura va ser la Mostra de teatre Amateur, que aquest any ha arribat a la seva 25ena edició. Tàndem és l'encarregada de l'organització i "treballa de valent per portar a Santa Perpètua obres i grups amateur de gran qualitat". Josep Brullet, president de Tàndem va ser l'encarregat de rebre el premi per part de l'Ajuntament.

Durant la Nit de la Cultura es va fer una menció a títol pòstum al perpetuenc Antoni Altaió per la seva contribució al creixement del teixit cultural del nostre municipi. Altaió fou un dels fundadors, l’any 1964, de l’Associació Agrupació Familiar, entitat que va presidir fins l’any 1970. Durant aquell període l’Antoni va vetllar per les necessitats escolars del poble, i aquest fet, el va conduir també, a ser un dels fundadors de l’Escola Tabor. Sempre preocupat per l’educació i la cultura dels infants va ser un dels promotors de les primeres colònies d’estiu, precursores dels campaments dels Refugi. Des de l’any 1998 fou president de l’Associació Amics de Santiga vetllant per la recuperació de l’indret i donant a conèixer, amb la resta de companys, el nucli antic de Santiga amb la creació d’activitats culturals com el Concurs de Pintura Ràpida de Santiga, l’Homenatge als Poetes, la festa de l’Arbre i els Concerts de Tardor. La seva vídua, Montserrat Tort, va rebre el guardó.

El darrer dels reconeixements de la Nit de la Cultura va ser per l'artista local Roser Muntañola per la seva contribució a nodrir el teixit artístic del nostre municipi, participant activament d’exposicions i activitats i deixant una empremta ben palesa al municipi amb obres com el monument a Mathaussen, el mural del pavelló d’esports i l’obra diversitat que es pot contemplar a l’Ajuntament de Santa Perpètua.


Foto: El grup TNT va actuar durant la Nit de la Cultura / Josep Cano

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]