hola

La Societat de Carreters de Sant Antoni Abat organitza aquest diumenge un dels tres actes més destacats del centenari. Es tracta de la Festa de Primavera, que tindrà lloc a la plaça de l’Era. A les 13 hores a l’Espai 1 de La Granja, espai cultural, s’inaugurarà una exposició que intenta recollir els cents anys de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat.

La mostra està dividida en vuit plafons que contenen un recull de fotografies dividits per temes, que són 90 anys i Centenari; monument; Tres tombs; abanderats; sopar de germanor; Mostra d’entitats; coques i missa de Sant Antoni. En unes vitrines s’exposaran documents històrics de l’arxiu de l’entitat, com són el primer llibre d’actes, els estatuts o el programa de la festa de 1948.

La mostra inclou també una exposició d’eines del camp relacionades amb els cavalls i un gran cavall. En aquest mateix espai s’ha reservat una zona per a l’exposició de les 25 imatges presentades al Concurs fotogràfic del Centenari, els premis del qual es lliuraran també en l’acte. L’entitat ha establert tres premis, dotats amb 300, 250 i 100 euros.

La Festa de Primavera començarà a les 11 h amb una audició de sardanes a càrrec de la Cobla La Principal d’Olot, que tocarà la sardana dels 90 anys de la Societat de Carreters. També hi haurà ball dels Gegants de Santa Perpètua. La Societat de Carreters aprofitarà per lliurar una seixantena de medalles commemoratives del Centenari a algunes entitats, persones i establiments que han estat col·laborant amb l’associació durant bona part d’aquests cent anys d’existència.

Un dels moments destacats de la Festa de Primavera serà el lliurament per part de l’alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas, d’un cavallet de l’any 1955 a la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat. Aquest cavallet és un exemplar dels que han fet servir en l’anomenat Ball dels cavallets, gegants i mulassa de Sant Feliu de Pallerols, declarada festa tradicional d’interès nacional. Durant la festa, els assistents podran gaudir amb aquesta dansa, els orígens de la qual sembla que provenen de la victòria d’una batalla del poble de Sant Feliu de Pallerols (la Garrotxa) contra els sarraïns. La característica principal és que els balladors s’acoblen a cavalls de cartró o fibra simulant un genet o guerrer cavalcant sobre l’animal.
La secretària de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat, Teresa Gispert, explica que si el temps no ho esgarra la Festa de Primavera del centenari començarà amb sardanes i el ball dels cavallets.

Gispert comenta que a Santa Perpètua es podrà veure el ball del cavallet i que l'alcalde de Sant Feliu de Pallerols ve amb la intenció de donar un cavallet antic a l'entitat. Teresa Gispert també és la comissària de l'exposició del Centenari en la qual es podran veure imatges donades per més de 50 famílies que es dividiran segons temàtica en els diversos plafons de la mostra.L'exposició també inclou en unes vitrines documentació especial de l'arxiu de la Societat de carreters i tots els obsequis que s'han lliurat als Tres Tombs.

Foto: Participant als tres Tombs del cenentenari / Josep Cano 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Festa Major inclourà un concurs de balcons i dos fotogràfics de paelles i pinxos, adaptats a la pandèmia
24 Jul 2020 19:05 - RedaccióLa Festa Major inclourà un concurs de balcons i dos fotogràfics de paelles i pinxos, adaptats a la pandèmia

Amb motiu de la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19, que no permetrà la celebració [ ... ]

Amics de Santiga ha suspès el Concurs de Pintura Ràpida
23 Jul 2020 17:04 - RedaccióAmics de Santiga ha suspès el Concurs de Pintura Ràpida

L'Associació d'Amics de Santiga ha suspès el Concurs de Pintura Ràpida que estava previst realitzar [ ... ]

La perpetuenca Teresa Kirchner edita la seva primera novel·la, 'El manuscrito de oscuros secretos'
23 Jul 2020 12:33 - RedaccióLa perpetuenca Teresa Kirchner edita la seva primera novel·la, 'El manuscrito de oscuros secretos'

La perpetuenca Teresa Kirchner edita la seva primera novel·la El manuscrito de oscuros secretos que [ ... ]