hola

L'escriptor i periodista perpetuenc Jesús Ávila Granados presenta aquesta tarda a la Biblioteca Municipal la seva darrera novel·la La confesión. El médico templario. Es tracta d'una novel·la històrica que explica la vida d'un home nascut al segle XIII a la Garrotxa, que es fa metge i cavaller del Temple.


La història passa per diversos indrets d'Europa i de Catalunya, on té una petita menció a Santa Perpètua de Mogoda. Es tracta d'un llibre que ensenya els aspectes més contradictoris de l'Edat Mitjana i l'autor ha inventat un personatge al qual fa viure amb personatges reals de l'època i en moments històrics per donar a conèixer una Edat Mitjana moltes vegades silenciada i mal explicada, a judici de Jesús Ávila.

La presentació de La confesión. El médico templario tindrà lloc avui a les 19 hores a l'Espai 2 de la Biblioteca i forma part de les activitats organitzades per l'equipament amb motiu de la diada de Sant Jordi. El regidor de Cultura, Marçal Solà, farà la presentació de l'autor que estarà acompanyat del perpetuenc Maurici Arderiu, erudit medievalista, com en altres presentacions d'Ávila.

Aquesta és l'obra 105 del periodista i escriptor de Santa Perpètua Jésus Ávila Granados, que explica que la història està narrada en primera persona i que el protagonista tot i ser un personatge fictici viurà moments històrics del segle XIII i conviurà amb personatges reals.

Ávila comenta que s'explica amb tot detall els exàmens que s'havia de passar per ser cavaller de l'ordre del Temple i detalla part del recorregut que realitza el protagonista.

Una característica especial d'aquest relat és que en un moment donat el personatge passa per Santa Perpètua de Mogoda de camí cap a Palau-solità on hi havia el comandament més important de l'ordre del Temple del centre de Cataluny.

Jesús Ávila reconeix que a ell li hagués agradat viure en aquest període del segle XIII i espera que el lector gaudeixi amb aquesta història en la qual es pot posar en la pell del protagonista des del principi.

Foto: Jesús Ávila amb el seu darrer llibre, fotografiat a la Granja Soldevila / L'Informatiu 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]