hola

La Societat de Carreters de Sant Antoni Abat té tot preparat per als Tres Tombs del centenari que assegura seran molt especials. Aquesta és una de les festes que més públic atreu als carrers de Santa Perpètua i aquest diumenge s’esperen més de 400 cavalls i més d'un centenar de carros amb una participació d'unes 700 persones.

L'entitat ha destacat que participaran també la Banda Guardia Urbana de Barcelona Muntada amb 14 cavalls i una nova Secció  Muntada dels Mossos d’Esquadra amb 10 cavalls. Una vintena de municipis participaran amb les seves banderes. Demà dissabte, a les 13 hores, es farà l’ofrena floral al Monument als Carreters.

Diumenge, l’activitat començarà a les 8 del matí a la plaça de l’Església amb la benedicció de les coques i una cercavila a càrrec de la Banda del Prat de Llobregat. Tots els participants disposaran al recinte firal d’esmorzar i, a les 11 del matí, els abanderats, la família Subirats-Solozábal, sortiran des del carrer de Martí Costa amb la bandera del centenari i l’estendard per anar al passeig de la Florida i començar els Tres Tombs.

Aquest any del centenari, tot just darrere de la imatge de Sant Antoni Abat, aniran el capità de bandera i els abanderats i les banderes del tots els pobles federats participants en aquests Tres Tombs. Una de les novetats d’enguany serà la participació del cos muntat dels Mossos d’Esquadra a més de la banda de la Guàrdia Urbana Muntada de Barcelona. La música anirà a càrrec de les bandes del Triangle de Sants, de l’Escola Municipal de Música i Dansa i del Prat de Llobregat.

La Societat de Carreters recorda que les imatges que es prenguin durant els Tres Tombs es podran presentar al concurs del centenari i optar a un dels tres premis, dotats amb 300, 250 i 100 euros, diplomes i obsequi commemoratiu. Les obres s’han d’entregar abans del 6 de març al Museu Municipal.

La secretària de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat, Teresa Gispert, ha destacat que per primer cop vindrà una part del cos muntat dels Mossos d'Esquadra amb carro inclòs. Respecte a l'ofrena floral al Monument als Carreters, la secretària de l'entitat ha avançat que Albert Bonàs cantarà en aquest acte emotiu. Gispert ha explicat que ja s'han renovat les 400 plaques del Monument als Carreters per un material resistent que no pesa i que no té sortida al mercat de la ferralla.


Foto: Uns dels carros que van participar a l'edició de 2015 / Josep Cano

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Les floristeries no podran obrir per Sant Jordi però sí vendre per internet i fer enviaments a domicili
20 Abr 2020 09:55 - Marta HiraldoLes floristeries no podran obrir per Sant Jordi però sí vendre per internet i fer enviaments a domicili

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ha informat que, amb motiu de la celebració de la diada de [ ... ]

L'Agrupació Sardanista ajorna al 13 de setembre l'Aplec
30 Mar 2020 11:59 - Marta HiraldoL'Agrupació Sardanista ajorna al 13 de setembre l'Aplec

L’Agrupació Sardanista de Santa Perpètua ha anunciat que posposa la celebració de l’Aplec de [ ... ]

Sant Jordi no es realitzarà al municipi atenent a la decisió de la Generalitat i el Gremi
24 Mar 2020 12:47 - Marta HiraldoSant Jordi no es realitzarà al municipi atenent a la decisió de la Generalitat i el Gremi

  La Regidoria de Cultura ha explicat que atenent a la decisió presa per la Generalitat de Catalunya [ ... ]