hola

Un centenar de diables van omplir de llum, foc i soroll ahir dissabte a la nit els carrers del centre de Santa Perpètua en el tradicional Correfoc de Festa Major. El Grup de Joves Diables de Santa Perpètua va estar acompanyat per les colles de Castellterçol, Trempera Nostramo de Tiana i Malèfica del Coll de Barcelona. El cap de colla del grup perpetuenc, Jordi Vives, s'ha mostrat satisfet amb el desenvolupament de l'activitat i ha destacat que hi hagut “molta participació de gent, tant amb nosaltres ballant que és el que sempre demanem i ens agrada, com veient l'espectacle”.

El Correfoc es va iniciar a les deu de la nit a la plaça de la Vila i va finalitzar aproximadament una hora i mitja més tard a la plaça de Francesc Macià. “Tot ha funcionat molt bé i crec que les colles convidades també estan molt contentes”, ha manifestat el cap de colla. Vives ha detallat que han estat un centenar les persones de les quatre colles que han participat al Correfoc “entre tabals, portadors de feres, repartidors, botafocs i diables” i ha especificat que “diables cremant han estat uns cinquanta o seixanta aproximadament”. El cap de colla també ha explicat que durant aquesta edició s'han cremat al voltant d'unes 3.000 carrutxes i uns 150 sortidors, entre d'altre material pirotècnic.

El Grup de Joves Diables de Santa Perpètua celebra l'any vinent vint anys. Per aquest motiu, segons ha explicat el cap de colla, ja estan començant a preparar l'aniversari. “Ens agradaria fer alguna cosa extraordinària, tot dependrà del pressupost i de la gent que es comprometi a col·laborar”, ha manifestat Vives que ha avançat que “una de les idees que tenim és organitzar una gran trobada de diables, vint anys, vint colles, però això suposaria un miler de persones, molta pòlvora i molts diners”. També ha destacat que el Grup passa per un bon moment i enguany són 52 persones a la colla. El cap de colla ha manifestat que en l'entitat es poden fer moltes coses “des de preparar els trofeus que entreguem, preparar el carro per repartir la pólvora o tabals, perquè hi ha gent a qui no li agrada cremar” i ha especificat que “ara tenim els vestits vells i busquem gent que ens els vulguin cosir”.


Foto: Imatge del Correfoc de la Festa Major 2015 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]