hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

L'Espai 1 de La Granja, Espai Cultural, acollirà des del 17 d’abril fins al 14 de juny l’exposició Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas. La mostra és de l’artista contemporani Tom Carr, que col·labora amb l’equip TC Teamwork i amb el dissenyador local Robert Clement per crear un espai on la llum i els colors són els protagonistes de les instal·lacions. La mostra és itinerant però s’adapta a cada ubicació on s’exposa.

Segons han explicat des de la Regidoria de Cultura, l’exposició comptarà amb dues parts diferenciades: la instal·lació interior a l’Espai 1 i la instal·lació exterior, que se situarà als voltants de la Granja Soldevila. La mostra comptarà també amb un programa relacionat, com ara una actuació de dansa a càrrec de Big Bouncers amb l’espectacle Doppelgänger. A més, l’artista organitzarà també una visita guiada el dia 7 de maig mentre que també es contempla una taller familiar i una altra activitat.

L’exposició s’inaugura el 17 d’abril , en el marc de l’edició 2014-2015 del Programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura. La mostra recull la mirada de Tom Carr sobre l’obra de Carles Buïgas, el creador, entre d’altres, de la Font Màgica de Montjuïc.

Produïda i presentada al Museu d’Art de Cerdanyola, i comissariada per Fina Duran, la mostra pretén ser una mirada des del present a una obra del passat i amb l’esperit cap al futur, materialitzat amb les aportacions del TCteamwork. Aquest equip està format per Tom Carr conjuntament amb dos joves artistes, Massimiliano Moro i Lourdes Santandreu Planas. L’exposició compta, a més, amb la col·laboració d’un artista local a cadascun dels municipis que visita.

La mostra ha estat seleccionada com a projecte artístic relacionat de l’Any internacional de la Llum i les Tecnologies basades en la Llum, proclamat aquest 2015 per la ONU, segons explica el Departament de Cultura de la Generalitat.

En aquesta exposició es mostra ben clarament com l’eco de l’obra de Carles Buïgas ha despertat l’interès de Tom Carr i el seu equip i ha provocat una reacció creativa interessant i un diàleg fructífer que ha possibilitat, a través de l’anàlisi del treball fet, arribar a una creació artística de gran interès dins els paràmetres més contemporanis.

L’obra Ecos de Carles Buïgas (2013), que dóna títol a l’exposició, ha estat creada especialment per reflectir el diàleg entre els dos artistes, i esdevé eix principal de la mostra. Aquesta obra, per mitjà d’un seguit de projeccions, mostra l’anàlisi de les formes i de les parts integrants de l’obra de Buïgas (llum, forma, color i aigua), que Tom Carr fa des de la mirada actual.

“Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas” és una de les mostres itinerants que el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ofereix als municipis amb la voluntat d’acostar l’art contemporani als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals.


Foto: imatge de l'exposició de Tom Carr / TCTeamwork

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ball de Gitanes aposta per mantenir el Ball anual a la plaça de la Vila
16 Mai 2019 12:05 - RedaccióEl Ball de Gitanes aposta per mantenir el Ball anual a la plaça de la Vila

El Ball de Gitanes de Santa Perpètua tornarà a organitzar la seva ballada anual a la plaça de la [ ... ]

La 35a Ballada de Gitanes se celebra aquest diumenge en memòria de Vicenç Soley
10 Mai 2019 11:58 - RedaccióLa 35a Ballada de Gitanes se celebra aquest diumenge en memòria de Vicenç Soley

El Ball de Gitanes de Santa Perpètua celebrarà aquest diumenge 12 de maig la 35a Ballada de Gitanes [ ... ]

El Teatre del Centre s'omple per a la presentació del llibre 'Tres dies a la presó'
10 Mai 2019 11:53 - RedaccióEl Teatre del Centre s'omple per a la presentació del llibre 'Tres dies a la presó'

La periodista Gemma Nierga va presentar ahir en un Teatre del Centre Parroquial ple el llibre Tres dies [ ... ]