hola

El documental Humet Hidràulica ha estat l'estrena de la secció Multimèdia del CREM i podria ser “el document de major qualitat que es conservés sobre la Santa Perpètua industrial”, segons van dir els membres de l'entitat el 20 de març en la projecció pública que es va fer al Centre Cívic El Vapor.

La sala es va omplir sobretot amb persones que havien treballat en algun moment en aquesta fàbrica que es va especialitzar en bombes i sistemes de reg automàtics, per aspersió i gota a gota i que durant la seva vida va arribar a exportar materials a Marroc, Cuba, Líbia, Tunísia i Finlàndia, entre altres. Entre les dues fàbriques a Santa Perpètua i a Palència i amb l'àrea comercial va arribar a comptar amb 1.200 treballadors.

El documental va ser gravat, guionitzat, realitzat i editat per Joan Humet, nét del fundador de la fàbrica i “gran amant del cinema”. Joan Humet va explicar que en el seu moment la gravació va circular com a material publicitari de l'empresa i es va veure a molts indrets però que ara ja “té un valor històric”.

Joan Carreras, responsable de la secció multimèdia del CREM, va demanar cintes de vídeo en qualsevol format de festes populars, comunions, batejos o casaments perquè “a vegades l'important històric no són les persones que apareixen a la cinta sinó els carrers i places que s'hi veuen”. El CREM es compromet a recopilar aquelles imatges que poden resultar interessants històricament i a canvi es passarà tota la cinta en DVD a les famílies que les hagin prestat.


Foto: presentació de la secció multimèdia del CREM / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]