hola

Jesús ÁvilaActualitat - Cultura

El periodista i escriptor perpetuenc Jesús Ávila Granados presenta el dimarts 25 de novembre el llibre Mitología céltica (El mundo de los druidas) (Ed. Dédalo) a la Biblioteca Municipal Josep Jardí. L'acte començarà a les 19 hores. Amb Mitología céltica, Ávila arriba al centenar de llibres publicats. El prolífic autor ha explicat que l'assaig és fruit d'una sèrie de viatges a Irlanda, Bretanya, Llombardia, Alps francesos i al llac Hallstatt, als Alps austríacs, on es calcula que va néixer la cultura celta al segle XV a.c i que es considera la primera cultura europea. Fa set anys, va publicar La Mitologia celta (Ediciones Martínez Roca), però aquest nou assaig conté 200 pàgines més i nombroses fotografies fruit dels seus darrers viatges.

En aquest sentit, Ávila, que ha viatjat per nombrosos països per escriure les seves obres, considera que "si la terra és dels seus propietaris, el paisatge és de qui sap apreciar-lo", i destaca que "hem de descobrir el món com a viatgers i no com a turistes, perquè un viatger sense coneixement és com un ocell sense ales".

Ávila, natural de Granada, resideix a Santa Perpètua des de l'any 1985 i afirma que els seus llibres estan escrits al municipi on es troba "molt a gust" i que li transmet "pau i harmonia".

L'escriptor de Santa Perpètua de Mogoda ha mantingut una intensa activitat periodística amb la realització de centenars de reportatges publicats en mitjans de difusió estatal, il·lustrats la majoria amb fotografies de l'autor, i enfocats a analitzar la història, l'art, la gastronomia, l'ecologia o les entrevistes a personatges que aportessin conceptes d'interès per a la societat. A més, ha estat condecorat en dues ocasions (1983 i 1984) pel Consell d'Europa com a millor periodista del continent i ha rebut nombrosos premis.

Foto: Jesús Ávila amb la seva darrera obra / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]