hola

CREMActualitat - Cultura

El CREM va organitzar divendres la primera de les jornades que aquest any dedica a l'Escola Municipal de Música i Dansa amb motiu dels 25 anys d'aquest centre de les arts. L'entitat local, que també està d'aniversari en celebrar deu anys, va programar una xerrada a càrrec de la primera directora del centre, Núria Sempere, que va reflexionar sobre el paper de les escoles municipals de música i va recordar amb els assistents com van ser els inicis d'aquesta escola. Sempere va ser la directora de l'Escola de Solfeig, inicialment i, de l'Escola Municipal de Música de Santa Perpètua fins al 2000. Per a Sempere l'aposta del govern local de l'any 1989 per la creació d'una escola de solfeig a Santa Perpètua va ser clara i va defensar les escoles de música com a "vertebradors de la construcció de les polítiques de cohesió social i cultural de les ciutats i de desenvolupament educatiu".

Dues alumnes de clarinet de l'Escola de Música, acompanyades del seu professor van interpretar dues peces per donar el tret de sortida a aquesta activitat que es completaran amb dues jornades més, aquest divendres i el dijous dia 27 de novembre.

Per la seva part, el president del CREM, Pere Garcia, va destacar que les jornades tractessin sobre l'Escola de música perquè "és una temàtica molt diferent a les fetes fins ara" i les va considerar "un homenatge" del CREM a l'Escola de Música. Pel CREM, els deu anys de vida de l'entitat comporta una satisfacció important en veure acomplerts i superats els objectius amb els quals va néixer aquesta associació.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va inaugurar les jornades del CREM convidada per l'entitat destacant el paper de l'Escola de Música al municipi i la tasca del CREM davant la recuperació històrica del municipi. Garcia també va destacarla importància de les "sinergies i les relacions que es creen entre les diferents entitats de la ciutat" i va ressaltar que, "quan sumen, el resultat és esplèndid".

Foto: la ponent de la primera jornada va ser Núria Sempere, primera directora de l'Escola Municipal de Música / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]