hola

La Biblioteca Municipal Josep Jardí, en col·laboració amb la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Santa Perpètua, organitzarà del 6 al 10 de maig el Mercat solidari. L’activitat tindrà lloc a la Biblioteca en l’horari d’obertura de l’equipament municipal.

Aquesta és la quarta edició que la Biblioteca posa en marxa una recollida d’aliments, en aquest cas de llet. La iniciativa és pionera entre les biblioteques de Catalunya i enguany també l’ha realitzat la Biblioteca de Ripollet. Tanmateix l'experiència ha cridat l’atenció a d’altres equipaments per replicar-hi l’activitat. La directora de la Biblioteca, Míriam Gásquez, ha explicat que per al fons que es dona de baixa i com a biblioteca pública hi ha possibles sortides. “Es tracta d’una acció solidària que a la vegada fa que els documents retornin a la ciutadania”, ha indicat Gásquez.

D’aquesta manera, per cada litre aportat, els usuaris i usuàries es podran emportar tres llibres o revistes. En aquesta ocasió, la llet recollida amb aquesta activitat solidària es destinarà a Creu Roja com a entitat col·laboradora.
En el mercat hi haurà les revistes i els llibres donats de baixa a la Biblioteca i també donatius que han fet els usuaris per a aquesta activitat, segons ha informat el servei municipal.

L’any 2021 es va començar a celebrar aquesta iniciativa solidària. En un primer moment es va demanar aliments a canvi dels documents que es descatalogaven de la Biblioteca i es van aconseguir 200 quilos d’aliments; al 2022, es van sumar 335 quilos; i l’any passat es va sol·licitar només llet i es van recollir un total de 620 litres. Les dues primeres edicions es van celebrar durant tres dies però des de l’any passat la iniciativa es fa al llarg de tota la setmana, de dilluns a divendres.


Foto: Una imatge del mercat solidari de 2023 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

'Solar', de Mos Maiorum, és l'aposta d'Efímera aquest dissabte
17 Maig 2024 11:35 - Redacció'Solar', de Mos Maiorum, és l'aposta d'Efímera aquest dissabte

El proper espectacle d’Efímera serà Solar, aquest dissabte 18 de maig a la Sala Telers, una creació [ ... ]

El grup de teatre Tàndem representa per última vegada 'Un cop a l’any'
17 Maig 2024 09:52 - RedaccióEl grup de teatre Tàndem representa per última vegada 'Un cop a l’any'

El Grup de Teatre Tàndem representarà l’obra Un cop l’any aquest diumenge 19 de maig al Teatre [ ... ]

El MTIV se suma a la celebració del Dia Internacional dels museus
16 Maig 2024 10:05 - RedaccióEl MTIV se suma a la celebració del Dia Internacional dels museus

El Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) se suma a la celebració del Dia Internacional dels [ ... ]