hola

El dissabte de Festa Major arrenca amb activitats infantils. Un dels clàssics de la programació de la Festa Major d’estiu adreçat al públic infantil és la gimcana del grup d’esplai El Refugi, una entitat local amb més de cinquanta anys d’història. El Refugi organitza aquesta activitat avui dissabte de 17.30 h a 19.30 h al parc Municipal. Aquest serà el punt de trobada i des d’allà, en petits grups i guiats per un monitor o monitora, els infants es desplaçaran a un altre espai per superar les proves de la gimcana. Avui també es programen les sessions dels contecontes sota el nom Explica-me'n un altre que ofereix Puri Ortega al Centre Cívic El Vapor a partir de les 18 hores.

Una altra proposta infantil d’aquesta Festa Major és l’espectacle que porta el grup Xip Xap. El títol és Uh! Quin cangueli i s’adreça a tots aquells capaços d’imaginar monstres i fantasmes i d’espantar-los. Aquest grup d’animació infantil va néixer l’any 1983 a Lleida i no ha deixat d’actuar des d’aquell moment. És una companyia de teatre, animació, titelles i de tot allò que fa referència a fer passar una bona estona a infants i adults. Xip Xap actuarà avui dissabte 4 de setembre a partir de les 19 hores al pati de l’Escola La Florida. Per aquest espectacle familiar és necessari haver reservat prèviament les entrades. Com a d’altres activitats de la Festa Major, cada bombolla de convivència tindrà un espai assignat dins del pati on podrà seure i gaudir de l’espectacle.

Sardanes
L’Agrupació Sardanista programa un concert de sardanes de Festa Major ja que a causa de la pandèmia no es podrà ballar. L’audició anirà a càrrec de la Cobla Jovenívola de Sabadell i tindrà lloc aquest dissabte 4 de setembre, a les 18 hores, a la plaça de Francesc Macià. La Jovenívola oferirà un espectacle diferent ja que la formació ha plantejat un fil conductor amb narració a càrrec del segon tenora de la cobla que anirà lligant sardanes i temes ballables com si fes un seguiment a les activitats habituals d’una festa major. L’aforament a l’audició estarà controlat i limitat i és una de les activitats en la qual no es necessita la reserva prèvia d’entrada. L’Agrupació Sardanista agafarà les dades dels assistents abans d’accedir al recinte perimetrat i espera comptar amb una bona afluència de públic

Flamenc
L’Ajuntament de Santa Perpètua torna a organitzar en el marc de la Festa Major d’estiu un espectacle de flamenc. En aquest cas, l’activitat tindrà lloc al pati de l’Escola Santa Perpètua a les 20 hores. L’artista convidat és Luis Sánchez, cantant i músic d’arrels andaluses, resident a Mataró, que cantarà versions de cançons amb sabor flamenc i la seva veu trencada.

Batukada amb Santuka
El grup de Batukada de l’Escola Municipal de les Arts de Santa Perpètua, Santuka, ofereix a les 20 hores un recorregut ple de percussió i ritme. És un espectacle itinerant que el públic no podrà seguir, però sí el veurà passar per la Rambla i la plaça de la Vila.

Exposició fotogràfica i Nit del Vídeo Perpetuenc
Aquesta Festa Major són moltes les entitats que han volgut sumar-s’hi per poder participar amb diverses activitats adreçades a la ciutadania del municipi. El Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM) ofereix una mostra fotogràfica amb les imatges del concurs realitzat per l’Associació Veïnal del Centre Vila i l’associació fotogràfica AFOVISP. També hi haurà presents algunes instantànies del perpetuenc Fran Masip. El títol de l’exposició és Recorregut Fotogràfic per Santa Perpètua de Mogoda i estarà instal·lada avui de les 18 a les 20 hores a l’antiga cristalleria Cifuentes, al carrer Pompeu Fabra número 31. Per aquesta activitat, no cal reserva d’entrada prèvia.
Les entitats del CREM i el Cineclub Cisco Mosenya també programen la Nit del Vídeo Perpetuenc. L’activitat tindrà lloc al Teatre del Centre a partir de les 20 hores. Aquestes dues entitats oferiran a la ciutadania un recorregut audiovisaual pel municipi sota el nom Filmacions històriques de Santa Perpètua a través del qual es podrà descobrir com era la nostra localitat fa uns anys. Hi haurà aforament limitat i no és necessari tenir entrada reservada

Concerts
La nit de dissabte finalitza amb tres actuacions musicals en el marc de Deskoncerts, del tribut a la discogràfica Motown i de la Nit de versions.El recinte de Can Bernades acull aquest dissabte a les 22 hores l'actuació de Balkan Paradise Orchestra, una formació composta per onze instrumentistes de vent i percussió. Aquest grup, íntegrament femení, ha transformat el panorama nacional de les fanfàrries amb un espectacle ple d'energia.

D'altra banda, s'ha programat un tribut a la discogràfica Motown i a la seva història a través dels seus grans èxits . Un espectacle on no faltaran els clàssics de Marvin Gay, The Supremes o Diana Ross i que se celebrarà el dissabte 4 de setembre a les 22.30h al pati de l’Escola Bernat de Mogoda.

La programació de Nit de versions de la Festa Major finalitza avui amb els Dalton Bang que oferiran balls, gresca i bona música que van des dels èxits dels anys 70 fins a la patxanga més actual. El concert tindrà lloc a les 22.30h a l'Escola Santiga Per assistir als espectacles cal tenir entrades reservades, és obligatori l’ús de la mascareta i s’assignarà un espai a cada bombolla de convivència.

Comproaprop i mobilitat elèctrica
La mobilitat elèctrica compartida és una aposta de l’Ajuntament de Santa Perpètua que es podrà conèixer durant la Festa Major. Avui i demà diumenge de 17.30 a 21.30 hores al passeig de la Florida, s’instal·larà una paradeta on la ciutadania podrà informar-se sobre el programa Vehicle Elèctric Compartit i aconseguir quinze hores gratuïtes per provar un Renault Zoe 100% elèctric. Aquesta iniciativa es porta a terme en col·laboració amb la cooperativa Som Mobilitat. A més, en aquesta paradeta també hi haurà informació de la plataforma Compraprop, la botiga virtual de l’Eix de la Riera de Caldes que es va posar en marxa fa uns mesos i en la qual es troben disponibles els productes de diferents comerços de Santa Perpètua

Entrades
Per a la majoria d'espectacles cal reservar entrada gratuïta prèvia. Alguns tenen entrades exhaurides però es recomana entrar al web per comprovar si s'alliberen algunes. El regidor de Cultura ha apuntat que es faran cues de persones sense entrada, per si hi ha persones que no es presenten a l'espectacle i demana que s'alliberin si no s'han de fer servir per donar l'oportunitat a altres persones.


Foto: Gimcana del Refugi en una edició de la Festa Major / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]