hola

Avui comencen les inscripcions al concurs Guarneix el teu balcó i finestra Festa Major 2020. Aquesta és una nova iniciativa per una festa gens habitual i totalment marcada per la pandèmia de la Covid-19.

La situació sanitària actual no permetrà la celebració d'activitats tan consolidades a la Festa Major com el Concurs de Paelles. Per aquest motiu, la Comissió de Festa Major ha decidit reinventar els concursos de la Festa i adaptar-los a la nova situació. Així, organitzarà aquest any tres concursos, un de decoració de balcons i/o finestres i altres dos fotogràfics sobre paelles i pinxos.

El concurs Guarneix el teu balcó i finestra Festa Major 2020 té per objectiu incentivar la participació dels veïnat perpetuenc en el guarniment dels seus balcons i/o finestres amb motiu de la celebració de la Festa Major d’Estiu, per tal de donar un aire més festiu a aquesta Festa Major especial i perquè, durant els darrers mesos, els balcons i finestres han tingut un protagonisme especial i, segons ha afirmat el regidor de Cultura, Marçal Solà, des de la Comissió de Festes s'ha volgut que continuïn tenint protagonisme durant la Festa gran d’enguany. Solà ha subratllat que es tracta d'una festa adaptada a la situació sanitària i en la qual es podrà participar amb aquest concurs de guarnir balcons i finestres des de casa.

Els premis establerts seran vals de compra valorats en 125, 100 i 75 euros a bescanviar a establiments de l’Associació de Comerciants, o bé, del Mercat Municipal. El regidor de Cultura ha insistit que l'objectiu és que "tot i que no hi hagi massa moviment als carrers, a través de balcons i finestres sigui palesa la Festa Major".

La convocatòria estarà oberta a un màxim de 20 participants. La inscripció és farà per ordre d’arribada i es pot realitzar a l’adreça cultura@staperpetua.cat, amb nom i cognoms del participant, telèfon i adreça del balcó i/o finestra. La inscripció es podrà fer a partir del 31 d’agost i la data límit serà el dia 3 de setembre de 2020 a les 14 hores. La participació serà confirmada amb un mail de resposta. Els balcons i/o finestres han d’estar enllestits el 4 de setembre a les 12 hores, i hauran de romandre exposats durant tota la Festa Major fins al dia 7 de setembre de 2020 a les 12 de la nit, segons consta a les bases. El Jurat, format per membres de la comissió, valorarà l’originalitat i creativitat de la composició, harmonia del conjunt, disseny, laboriositat, l’ús de materials reutilitzats o reciclats i la temàtica de festa major o qualsevol tema relacionat amb la pandèmia de la covid-19.

El regidor ha destacat que l'Ajuntament amb aquesta proposta de Festa Major adaptada continua apostant per la cultura. Marçal Solà ha animat la ciutadania a participar d'aquesta manera en la Festa Major tot i que sigui molt diferent a la d'altres anys i "la que tots voldríem" .

Foto: Imatge d'arxiu / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]