hola

La flama com a bandera de cultura i llibertat va ser el missatge del manifest elaborat per l'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, per a Òmnium Cultural amb motiu de la celebració de la Flama del Canigó.

El text es va escoltar just en el moment que els corredors del Club Esportiu Fondistes Fem Força de Santa Perpètua van encendre la foguera de Sant Joan amb la Flama del Canigó.
Prèviament, una vintena d’atletes de totes les edats van recórrer amb torxes enceses per diversos carrers de la ciutat. A la foguera hi havia dos ninots elaborats per alumnat de l’Escola Municipal de les Arts (EMA) i es va dipositar una capsa de desitjos.

El text del manifest deia “igual que la flama any rere any renova la unitat de la llengua catalana, nosaltres també any rere any renovem el nostre compromís amb la justícia, la pau i la llibertat. Que la flama ens il·lumini el camí, que esdevingui la nostra llum de futur i d’esperança, mantinguem-la sempre encesa com a símbol de democràcia, justícia i llibertat. Que sigui la flama la nostra bandera de cultura i llibertat”. Forcadell animava la ciutadania a sortir al carrer a rebre la flama, a gaudir de la vida i de la festa de Sant Joan, la festa nacional dels Països Catalans i, concloïa, "sapigueu que, passi el que passi, ens retrobarem en llibertat".

Gran quantitat de públic es va concentrar per veure l'arribada de la Flama del Canigó, símbol de la persistència i la vitalitat de la cultura catalana. Gairebé l’Equip de Govern al complet encapçalat per l’alcaldessa Isabel Garcia van ser presents a l’acte.

El secretari del Club Esportiu Fondistes Fem Força, Tomás Poderoso, es va mostrar molt satisfet amb la participació de l’entitat en aquesta tradició cultural catalana i va explicar que havien fet el recorregut a un ritme lent perquè hi participen molts infants.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Perpètua fa uns anys va decidir muntar una foguera per recuperar aquesta tradició i mantenir la simbologia de la Flama del Canigó que arriba a la nostra localitat. Poderoso creu que en els darrers anys està arrelant aquesta tradició entre la ciutadania i cada cop hi ha més gent al recinte firal esperant la Flama.

Tomás Poderoso, que va declarar que el club està disposat a tornar a fer el recorregut l’any vinent, va explicar que amb aquesta calor i coincidint amb tres dies de festa gairebé la meitat dels corredors de l’entitat havien pres part a l’acte.

El regidor de Cultura, Marçal Solà, confirmava que cada cop hi ha més persones que s’apropen al recinte firal per compartir l’encesa de la foguera amb el foc del Canigó. Solà ha agraït la tasca que l’alumnat de l’EMA ha fet aquest any fabricant dos ninots per la foguera. I , tot i que aquesta era la seva finalitat, va confessar que donava llàstima cremar-los. Sobre la capsa dels desitjos, el regidor de Cultura va assegurar que moltes persones s’havien apropa’t a dipositar papers a la capsa.


Foto: Membres del Club Esportiu Fem Força van portar la flama fins al Recinte Firal / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El director de Serveis Territorials de Cultura, Andreu Felip, visita l'EMA i el MTIV
15 Mar 2024 11:45 - RedaccióEl director de Serveis Territorials de Cultura, Andreu Felip, visita l'EMA i el MTIV

El director dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Cultura de la Generalitat, Andreu [ ... ]

Tàndem clou la Mostra de Teatre amb l'obra 'La criada de dues mestresses'
15 Mar 2024 11:35 - RedaccióTàndem clou la Mostra de Teatre amb l'obra 'La criada de dues mestresses'

El Grup de teatre Tàndem estrenarà aquest dissabte 16 de març l’obra La criada de dues mestresses. [ ... ]

L'exposició Cent Anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya es pot visitar al local del CREM
13 Mar 2024 13:59 - RedaccióL'exposició Cent Anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya es pot visitar al local del CREM

El local del CREM (Pompeu Fabra 31) acull tots els dimecres de 19 a 21 hores dels mesos de març i abril [ ... ]