hola

Un text de Carme Forcadell, expresidenta del Parlament de Catalunya, serà el manifest que es llegirà al recinte firal previ a l’encesa de la foguera de Sant Joan aquest diumenge 23 de juny.

Forcadell, membre d'Òmnium Cultural, ha escrit el text a Alcalà Meco on està en presó encausada en el judici del procès. La Regidoria de Cultura sempre tria el manifest d’Òmnium per llegir prèviament a la encesa de la foguera.

El Club Esportiu Fondistes Fem Força de Santa Perpètua torna a ser l’encarregat de transportar la Flama del Canigó fins al Recinte Firal, on s’encendrà la foguera de Sant Joan. El grup d’atletes sortirà a les 19.45 h des de la plaça Central de la Florida i recorrerà diversos carrers del municipi (avingudes Quatre, de l'Estela Ibèrica, de Girona, de Joaquim Malats, de Santa Maria, la Rambla, la plaça de la Vila, el carrer de Pau Claris, el passeig de la Florida i el recinte Firal).

Un cop arribin al Recinte Firal, cap a les 20.15 h, es procedirà a encendre la foguera. Alumnat de l’Escola Municipal de les Arts (EMA) en unes sessions especials amb les seves famílies ha estat els encarregats de fer dos ninots que es cremaran juntament amb una capsa on aquelles persones que vulguin poden deixar prèviament els seus desitjos. La tradició diu que els desitjos es cremen amb la idea que s'acompleixin i com a símbol d'esperances.

La foguera al Recinte Firal serà instal·lada per personal dels Serveis Municipals de Manteniment i la ciutadania pot aportar fustes.

El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha agraït la col·laboració del Club Esportiu Fondistes Fem Força de Santa Perpètua que cada any amb un grup nombrós participen en aquesta activitat que "no és fàcil amb la calor i les torxes que transporten". També ha destacat que l'alumnat d'Arts Plàstiques de l'EMA ha preparat els ninots per la foguera i ha animat la ciutadania a que dipositi el seu desig a la capsa que cremarà a la foguera.

El regidor de Cultura ha recordat que fa uns anys hi havia més fogueres als barris perpetuencs amb motiu de Sant Joan però que ara per seguretat no se'n poden fer, però que l'Ajuntament aposta per muntar-ne una per mantenir aquest arrel de festa dels Països Catalans. L'associació de voluntaris de Protecció Civil i la Policia Local vetllaran al recinte firal i durant la nit perquè no hi hagi cap incendi. Solà ha demanat a la ciutadania molta precaució amb el material pirotècnic i amb el foc.


Foto: El Recinte Firal acollirà l'arribada de la Flama del Canigó / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El director de Serveis Territorials de Cultura, Andreu Felip, visita l'EMA i el MTIV
15 Mar 2024 11:45 - RedaccióEl director de Serveis Territorials de Cultura, Andreu Felip, visita l'EMA i el MTIV

El director dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Cultura de la Generalitat, Andreu [ ... ]

Tàndem clou la Mostra de Teatre amb l'obra 'La criada de dues mestresses'
15 Mar 2024 11:35 - RedaccióTàndem clou la Mostra de Teatre amb l'obra 'La criada de dues mestresses'

El Grup de teatre Tàndem estrenarà aquest dissabte 16 de març l’obra La criada de dues mestresses. [ ... ]

L'exposició Cent Anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya es pot visitar al local del CREM
13 Mar 2024 13:59 - RedaccióL'exposició Cent Anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya es pot visitar al local del CREM

El local del CREM (Pompeu Fabra 31) acull tots els dimecres de 19 a 21 hores dels mesos de març i abril [ ... ]