hola

ExiliEducació - Reivindicació

Una quinzena de famílies de l'Escola Els Aigüerols van demanar aquest dissabte exili educatiu al consolat de Finlàndia en el marc d'una nova protesta de la plataforma Cap escola tanca. En total, una cinquantena de persones de les escoles Can Montllor de Terrassa (tancada el present curs escolar); El Castell de Tona, La Meditarrània de Viladecans, Gil Cristià de la Selva del Camp i l'escola Vilamagore de Sant Pere de Vilamajor van prendre part en aquesta iniciativa, que comptava amb la complicitat del Consolat finlandès.

Les famílies van accedir a les instal·lacions diplomàtiques convidades pel cònsol Albert Ginjaume, que va lamentar la situació de les escoles i va recordar que a Finlàndia als anys 90, en un període de crisis, el govern del país nòrdic va retallar en tots els serveis, a excepció de l'educació.

Representants de la plataforma Cap Escola tanca van fer lectura d'un manifest que denunciava que "l'escola pública catalana està sent sotmesa a unes retallades sense mesura, amb l'objectiu de malmetre-la i afavorir d'aquesta manera, l'escola concertada i privada". Tanmateix criticava el fet que el tancament d'escoles s'anunciï "just abans de les pre-inscripcions per al curs vinent, estigmatitzant els centres per a que la demanda sigui menor". Durant la lectura del manifest, es va posar en dubte els arguments de demografia d'Ensenyament per al tancament d'escoles ja que "quasi totes les escoles amenaçades de tancament tenen el mateix model educatiu, similar al finlandès per la seva motivació centrat en l'Infant i l'acompanyament de les famílies, en el treball cooperatiu, un model educatiu, basat en la motivació al aprenentatge, fomentant el sentit crític dels infants, present i futur de la societat".

El cònsul finlandès va regalar les AMPA de les escoles assistents un exemplar del llibre Gracias, Finlandia del professor català Xavier Melgarejo, un dels principals ponts entre l'educació catala i finlandesa. La perpetuenca Águeda Grau, mare d'una alumna d'Els Aigüerols expressava en acabar l'acte reivindicatiu que la protesta tenia com a objectiu visualitzar el problema pel qual passa l'escola pública i va agrair les paraules del cònsol, que va animar a continuar reclamant una educació pública de qualitat i va lamentar la situacó de les famílies.

Foto: la plataforma Cap escola tanca, de la qual forma part Els Aigüerols amb el cònsol finlandès Albert Ginjaume / AMPA Els Aigüerols

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]